Aşık Veysel türkü ve şiirleriyle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel türkü ve şiirleriyle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 10:20

Aşık Veysel türkü ve şiirleriyle anıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 44. yılı nedeniyle bir anma programı düzenlendi.
Aşık Veysel'in sevilen türkü ve şiirlerinden seçilen eserlerin seslendirildiği Ayvalık Sanat Fabrikası'ndaki ücretsiz etkinliği yaklaşık 150 kişi izledi. Ayvalık Müzik Derneği, Ayvalık Sanat Fabrikası ve Belediye işbirliğinde hazırlanan program, "Dostlar seni unutur mu? diyerek Aşık Veysel'i saygıyla andıklarını ifade eden ekip, büyük ozanı saz ve sözle andı. Divan bağlamada Can Çinte, çöğür bağlamada Umut Sönmez, klasik gitarda Hüsamettin Türkan, ritim sazda Aydın Dülgeroğlu'nun yer aldığı programda Yıldırım Yanılmaz şiirleri okudu. Mustafa Dinç'in video-efekt çalışmasını, Bülent Çevik'in ışık çalışmasını üstlendiği gecede, 'Aşık Veysel'i görmesek de onun şiirleriyle, türküleriyle büyüdük. Onu çok sevdik ve özlüyoruz' mesajı verildi. Etkinlikte, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Gelmez Yola Gidiyorum', 'Yastadır Ey Deli Gönül', 'Seherde Ağlayan Bülbül', 'Kara Toprak', 'Güzelliğin On Para Etmez', 'Yüce Dağ Başında', 'Çiğdem Der ki Ben Alayım', 'Anlatmam Derdimi Dertsiz', 'Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse', 'Mecnun Gibi Dolaşırım', 'Ben Giderim Adım Kalır' gibi birçok türkü ve şiirleri seslendirildi.
Halk ozanı Aşık Veysel, 21 Mart 1973'te, sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan'daki şimdi müze olarak kullanılan doğduğu evde 79 yaşında yaşamını yitirmişti.
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!