Altıeylül ve Kenitra kardeş şehir oldu

Güncelleme Tarihi:

Altıeylül ve Kenitra kardeş şehir oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 17:04

Altıeylül ve Kenitra kardeş şehir oldu

Haberin Devamı

Altıeylül'e Fas'tan kardeş şehir

BALIKESİR Altıeylül Belediyesi, Fas'ın Kenitra Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Fas'ın Kenitra Belediye Başkanvekili Latifa Hamou, Tanja Merkez Belediye Başkanı Mouhammed Afgir ve belediye meclis üyeleri ile Balıkesir'e gelerek Altıeylül Belediyesi'nin misafiri oldu. Kardeş şehir protokolü başkanlık makamında düzenlenen törenle imzalandı. Protokolü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Kenitra Belediye Başkanı ve aynı zamanda Enerji Bakanı olan Aziz Rabbah adına Başkan Vekili Latifa Hamou imzaladı.

Kenitra Belediye Başkanvekili Latifa Hamou, "Altıeylül'le kardeş belediye olmak gurur verici bir olay. Belediye Başkanımız Aziz Rabbah çok istemesine karşın yoğun işleri nedeniyle Balıkesir'e gelemedi, sizlere selam gönderdi. Başkanımız hem bakan ve hem başkan olduğu için işleri yoğun. Kenitra Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi'nin tarih, coğrafya ve ekonomi anlamında benzerlikleri var. Birbirinden güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

"YÖNÜMÜZÜ KARDEŞLERİMİZE ÇEVİRDİK"

Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Kenitra belediyesi ile kardeş belediye olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, "Henüz yeni bir belediyeyiz ama kardeş şehirleri seçerken hep yönümüzü gönül coğrafyamıza çevirdik. Bosna Hersek'te Maglaj Belediyesi ile kardeş olduk, Azerbaycan'da Şeki Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Afrika kıtasında Fas Kenitra Belediyesi ile kardeş olduk. Batıdan ziyade yönümüzü kardeşlerimize çevirdik. İnşallah Orta Afrika ve Güney Afrika'daki müslüman ülkelerdeki belediyeler ile kardeş belediye olmayı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Afrika kıtasına çok önem veriyor ve 'gidin oralarda diyaloglarınızı arttırın' diyor. Kardeş şehir, kardeş belediye sözde kalmayacak,  birbirimize destek olacağız, birlikte projeler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"BEN BU KARDEŞLİĞİ KISKANDIM"

Tanja Merkez Belediye Başkanı Mouhammed Afgir, Altıeylül belediyesi ile Kenitra Belediyesi arasındaki kardeşliğin Fas ile Türkiye arasında birçok belediyeye örnek olacağını belirtirken, "Tanja Belediye Başkanı olarak ben bu işbirliğini ve kardeşliği kıskandım. Bu kardeşlik Fas'a yayılacak" dedi.

CAMİ VE TÜRBE GEZDİLER DUA ETTİLER

Fas heyeti belediye birimlerini gezip, ardından Karesi Türbesi ve Zağnospaşa Camisi'ni ziyaret etti. Altıeylül Belediye Gelişim Merkezi olan ALGEM'de incelemelerde bulunan ve çalışmalarla ilgili bilgi alan heyet, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Yıldız Bayraktepe, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı'nı gezdi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!