Güncelleme Tarihi:
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde 124 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında verilen kodlama eğitimi sona erdi.
Kuşadası Belediyesi ile Habitat Kalkınma Derneği arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye Vodafone Vakfı ile Habitat Derneği tarafından Kuşadası'nda 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen 'Yarını Kodlayanlar' proje eğitimi tamamlandı. Bir otalde düzenlenen eğitime Atatürk Ortaokulu, Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu, İkiçeşmelik Ortaokulu, Bahçeşehir Koleji, Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu'ndan öğrenciler katıldı. Eğitimin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Şerifoğlu "Proje eğitiminin burada başlaması ve çocuklarımızın bu önemli projelerde yer alması bizleri çok mutlu etti. Özellikle de projenin 'hayal et, tasarla, yap ve paylaş' sloganı çok anlamlı. Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisinde yaşayan siz sevgili çocuklar bu güzellikleri ve olanakları teknoloji ve girişim ile birleştirirseniz çok güzel şeyler üreteceğinize inanıyorum ve hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Kaymakam Muammer Aksoy ise, yeni dünya düzenine uymanın önemine dikkat çekerek "Eğer yeni dünya düzenine uymazsak sistemin dışına itiliriz. Bu nedenle çağımızın gereklerini en doğru biçimde yerine getirmeli ve teknolojiyi en verimli biçimde kullanmalıyız. Örneğin Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin kurduğu en büyük 5 firmanın bugünkü değeri 15 milyar dolardır. Ama bugün telefonlarda kullanılan WhatsApp'ın değeri 20 milyar dolardır. O açıdan elektronik yeni dünya düzeninde bizler de yerimizi almalı, yeni buluşlar ve tasarımlarla ülkemizi iyi yerlere taşımalısınız" diye konuştu.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF
KUTU
HAYAL GÜÇLERİNİ KULLANIYORLAR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin 31 ilinde yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara verilen "Yarını Kodlayanlar Eğitimi" kapsamında çocukların dijital alanda yeni buluşlar yapmalarını ve hayal güçlerini kullanarak yeni tasarımlar geliştirmeleri hedefleniyor. Gönüllü eğitmenler eşliğinde verilen eğitimlerde "hayal et", "tasarla", "yap" ve "paylaş" olmak üzere 4 ayrı temel değer öğretiliyor.
Eğitimler kapsamında Programlama Nedir, Algoritma Öğreniyorum, Scratch'e Giriş, Scratch Hesabı Oluşturmak, Scratch'e İlk Adım, Scratch Stüdyosu, Dans Uygulaması, 10 Blokla Uygulama Yapmak, Kendi Orkestram, Karakterimi Hareketlendiriyorum, Özel Taşlar (Fonksiyonlar), Konuşma Balonları, Sahnelerle Hikayemi Oluşturuyorum, Labirent Oyunu, Helikopter Oyunu ve Uygulamaya Eklentiler Yapmak başlıkları ele alınıyor.