IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 10:43
BİLİMİN KALBİ AYDIN'DA ATIYOR
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve İnternet Teknolojileri Derneği’nin (INETD) bu yıl birlikte düzenledikleri 18. Akademik Bilişim Konferansıyla teknoloji ve bilişimin kalbi Türkiye’de 5 Şubat 2016 tarihine kadar Aydın’da atacak.
ADÜ ve İnternet Teknolojileri Derneği’nin işbirliği ile TÜBİTAK destekli düzenlenen 18. Akademik Bilişim Konferansının açılış töreni, ADÜ
Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti. Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla programlanan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği yurtdışı seyahati dolayısıyla programa katılamayan Bakan Işık, açılışa gönderdiği telgrafla konferansın güzel ve verimli geçmesini diledi. Törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Vali Yardımcısı Necdet Türker, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa
Aslan, TÜBİTAK Ulusal Akademik Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, akademik ve idari personel katıldı.
TÜBİTAK Ulusal Akademik Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu, konferansta akademisyenlere, ‘Araştırma’, ‘Avrupa Birliği’ ve ‘ULAKBİM’ gibi pek çok konuda hizmetlerini anlatacaklarını ifade ederek; “Programa baktığımız zaman açık bilişimden süper bilgisayara kadar her konunun tartışıldığı bir program görüyoruz. Emeği geçen herkese Adnan Menderes Üniversitesi nezdinde teşekkür ediyorum” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi olarak konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan da, özellikle bilişim ve teknoloji alanında atılımlar yaparak dışa bağımlılığı en düşük seviyeye getirmemiz gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Bircan, teknolojinin günümüz dünyasında çok hızlı ilerlediğini belirterek bundan en büyük faydayı teknolojiyle barışık yaşayan yeni neslin sağladığını söyleyerek; “Yeni nesil, bilişim teknolojileri açısından çok şanslı. Her alanda çılgın ve özgün projeler üretmeliyiz. Bunun için gerekli insan gücümüz var. Bizler her zaman bilişime gereken desteği veriyoruz. Üniversitemizde bilişim konusunda önemli adımlar attık, bilişim alt yapısını tamamen yeniledik. Önümüzdeki dönem içinde de önemli bir bütçe ayırdık. Konferansın hepimize faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Tören protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Okutman Aytekin Kandemir ve Okutman Serkan Şeker’in sahnelediği müzik dinletisi ile devam etti.
Dinletinin ardından İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, yaptığı konuşmada, Akademik Bilişim Konferanslarının geçirdiği evrimi ve bugüne geliş hikayesini anlattı. Türkiye bilişimin gelişmesinin büyük heyecan yarattığını vurgulayan Doç. Dr. AKGÜL bu gelişimin son derece ümit verici olduğunu söyledi. Doç. Dr. Akgül, Akademik Bilişimin Amacı, Tarihçesi, Formatı ve Gelişimi, Özgür Yazılım Dünyası, Linux Yaz Kampları hakkında bilgi verirken, konferans süresince 1 Çalıştay, 1 Forum,5 Panel, 17 Seminer ve 286 bildiri gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Açılış konuşmalarının ardından Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, TÜBİTAK Ulusal Akademik Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu’na ve İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül’e plaket ve hediye takdiminde bulundu. Açılış töreninin ardından katılımcılar, Aydın Menderes Dersliklerinde gerçekleşen Akademik Bilişim AB 2016 Fuarını gezdi.
TEKNOLOJİ MERAKLILARI SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERLE BULUŞTU
Akademik Bilişim Konferanslarına 30 Ocak - 5 Şubat 2016 tarihleri arasına kapılarını açan Üniversitemiz, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalarla üstün organizasyon yeteneğini bir kez daha ortaya koyarken; çok yüksek katılımın gözlendiği ‘ADÜ AB 2016 Bilişim Fuarına’ yüzlerce teknoloji meraklısı son teknoloji ürünler ve üretici firmalarıyla buluştu.
ADÜ YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR
Akademik Bilişim Konferansı, kurslar ve konferanslar olmak üzere iki boyutta gerçekleşiyor. Akademik, Toplumsal ve Teknik konular olmak üzere 3 ana başlıkta gerçekleşecek konferans boyunca; 17 Seminer, 1 Çalıştay, 1 Forum, 5 Panel ve 282 Özgün Bildiri gerçekleştirilecek. Katılımcılar, eğitmenler, fuar firmaları ve firma çalışanları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiyi üniversitemizde ağırladığımız 18. Akademik Bilişim Konferansı AB 2016, 5 Şubat 2016 tarihinde sona erecek.
TÜRKİYENİN EN BÜYÜK AKADEMİK BİLİŞİM ORGANİZASYONU
Ulusal düzeyde Türkiye’de bilişim anlamında düzenlenen en büyük etkinliğe ev sahipliği yapan Üniversitemiz, proje ortaklarına sağladığı teknik ve sosyal alt yapıyla ülkemizde önemli bir organizasyonu gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyor. Ana, Gold, Silver ve Bronz sponsor olarak toplamda 58 firmanın destek verdiği programda Türkiye’nin bilişim ve teknoloji kimliğine önemli katkılar yapılacak.
YÜZLERCE ÜRÜN STANDLARDA MERAKLILARINI BEKLİYOR
Üniversitelerde Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Yeni Nesil Replikasyon Yöntemleri, Network & Wi-Fi Çözümleri ve Yeni Trendler, Kablosuz Network Sistemleri, Kablosuz Erişim Teknolojilerinde Yeni Trendler, İleri Saldırı Önleme Teknikleri: DDOS ve Threat Emulation, Akıllı ve Güvenli Şehir Teknolojilerinin Üniversite Kampüslerinde Uygulanması, E-Kimlik ve Hayatımıza Getireceği Yenilikler gibi önemli konularda bilişim hizmetleri sunan firmalar, stantlarında ileri teknoloji ürünü 3D Yazıcılar, interaktif tahtalar, akıllı tahtalar ve ergonomik teknoloji ürünlerini sergiliyor.