Terör Olayları Nedeniyle Ertelenen 4. Alinda Festivali İçin Yeni Tarih Belli Oldu

Güncelleme Tarihi:

Terör Olayları Nedeniyle Ertelenen 4. Alinda Festivali İçin Yeni Tarih Belli Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 14:44

ALİNDA FESTİVALİ 22 KASIM'DA YAPILACAK

Karpuzlu Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek olan Alinda Kültür, Sanat ve Turizm Festivali bu yıl farklı bir içerikle gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda yapılması planlanan festival için yeni tarih 22 Kasım 2015 günü olarak belirlendi. Antik kenti tarihi, kültürel, sanatsal ve turizm yönlerinin etraflıca tanıtılmasının hedeflendiği ve geleneksel hale gelmesi planlanan festival, yaşanan terör olayları nedeniyle 31 Ağustos tarihindeki program iptal edilerek ertelenmişti.
Türk milletinin tarihinden güç alarak geleceğini şekillendirdiğini söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, festivallerin kültürel değerlerin geleceğe taşınması, halkın kaynaşması ve çevreden gelen katılımcılarla görüş alışverişinin yapılması, Karpuzlu ilçesinin tanıtılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Tuğrul Ozan, Alinda Antik Kenti’nin yüzyıllara dayanan geçmişin; bir kentin yaşamına dair bütün izlerin var olduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da Örenyeri olarak adlandırılan antik kentin turizme kazandırılması gerektiğini söyleyerek, 4. Alinda festivalinin de bu projenin bir aşaması olduğunun altını çizdi.
22 Kasım günü saat 10.00 da Karpuzlu Belediyesi önünden mehteran ekibi ve deve kervanı yürüyüşü ile başlayacak olan 4, Alinda Kültür Sanat ve Turizm festivali, Karpuzlu Arenada bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Geleneksel Karpuzlu Deve Güreşleri ile devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!