Suyun Güvenliği Aydın’da Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Suyun Güvenliği Aydın’da Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 16:10

BÖLGESEL SU GÜVENLİĞİ TOPLANTISI AYDIN'DA YAPILDI

Yerel yönetimlerde su güvenliği bölgesel değerlendirme toplantısı Aydın’ın esv sahipliğinde gerçekleştirildi.
Su güvenliği ve su sanitasyonu çalışmalarının halk sağlığı açısından öneminin vurgulanması, yerel yönetimlerin bu konudaki rol ve sorumluluklarının tartışılması amacı ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nda Aydın, Denizli, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinden katılımcılar ile "Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı" Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, THSK Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Kamil Türkmen, Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter, Hukuk Danışmanı Tamer Yiyit, Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı çalışanları, Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Denizli Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdulaziz Ünal, Aydın HSM Çevre Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ebru Kurt, Denizli HSM Çevre Sağlığı Şube Müdürü Dr. Kamile Gülşah Adar, Muğla HSM Çevre Sağlığı Şube Müdürü Can Tuğrul Sandıraz, Aydın ASKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Mustafa Önal, Denizli DESKİ Genel Müd. Yard. İsmail Edip Yılmazlı, Denizli DESKİ İçme Suyu Daire Başkanı Ufuk Yarar, Muğla MUSKİ personeli Cem Yaşar, Aydın, Denizli, Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından oluşan toplam 28 kişi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile Denizli ve Muğla ili temsilcilerini Aydın’da ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. Yurdakul; içme ve kullanma suları konusunda mevzuatta birçok düzenlemenin yer aldığını ancak bu toplantı ile kamu kurumlarının yapması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunmasının faydalı olacağını ifade etti.
Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Kamil Türkmen de, güvenli içme suyu için toplantıya katılan kurumların görevlerinin olduğunu kaydetti. Türkiye’de çeşmelerden içilebilir su kalitesi sağlanıncaya kadar ilgili kurumlar ile çalışmaların devam edeceğini belirten Türkmen, “Bu konu hayati öneme sahip. Koruyucu sağlık hizmetlerinde kaliteli ve sağlıklı suyun önemi büyük.
Ülkemizde içme kullanma sularının temin edilmesi, su kaynağının, deposunun ve isale hattının kirlenmelere karşı korunması ve dezenfeksiyonun aksatılmadan yapılması konusunda belediye teşkilatı bulunan yerleşim yerlerinde belediyeler, belediye sınırları dışında ise il özel idareleri sorumlu olduğundan bu konuda mahalli idarelere büyük görevler düşmektedir” dedi.
Su Güvenliği ve Kaplıcalar Birim Sorumlusu Uzman Biyolog Zinnet Oğuz, “Su Sanitasyonu” konulu sunumunda toplumda görülen hastalıkların yarısının suyla ilgili hastalıklardan oluştuğunu, içme suyu göstergelerini, su dezenfeksiyonu, içme suları, kaynak ve doğal mineralli suların hijyenik şartlara uygunluğu ile sularda kalite standartlarının artırılması, su kalitesinin izlenmesi ve denetimi konusunda yapılması gerekenleri anlattı.
Toplantı sonrasında katılımcılar su güvenliği ile ilgili illerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Yürütülen hizmetlerle ilgili çözüm önerileri tartışıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!