Söke'de öğrenciler yüzme öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Sökede öğrenciler yüzme öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 09:16

Söke'de öğrenciler yüzme öğreniyor

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'ndeki Söke Yüzme Gençlik ve Spor Kulübü, yaz tatilinde 250 öğrenciye yüzme kursu veriyor. Öğrenciler hem serinliyor hem de yüzme sporunu öğreniyor.

Sıcak havalarda çocukların en çok sevdiği etkinliklerden biri olan yüzme sporuna, Söke'de yoğun ilgi oluştu. Söke Yüzme Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Kuşadası yolu üzerinde yeni yapılan havuzlarda çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Kurslar hakkında bilgi veren kulübün baş antrenörü Devrim Deviren, “Yaz yüzme kursları sezonunu 20 Haziran'da başlattık. Kayıtlarımız başlar başlamaz yoğun bir talep oluştu ve şu an çeşitli kategorilerde toplamda 250 öğrencimiz yüzme kurslarına katılarak yüzme sporunu öğreniyor. Yüzme antrenörü olarak benim dışımda üç kadın bir de erken yüzme antrenörümüz var. Kursa katılan her öğrenciyle yakından ilgileniyoruz. Kısa sürede de yüzmeyi öğrenmesini sağlıyoruz" dedi.

YILIN 12 AYI YÜZME KURSU

Yılın 12 ayı kurs düzenleme hedefinde olduklarını söyleyen Deviren, "Daha önceki yıllarda havuz yoktu. Kursumuzu farklı farklı havuzlarda yapmak zorunda kalıyorduk. Şu andaki havuz özel bir havuz yeni yapıldı ve ilk yılımızı yaşıyoruz. Yılın 12 ayı bu havuzda yüzme kurslarımız var. Haftanın 5 günü yüzme faaliyetlerimiz sabah başlıyor. Haftalık 16 saat kategoriler halinde yapıyoruz. Buradaki amacımız hem çocuklara yüzmeyi öğretmek hem de içlerinden yetenekli çocukları ortaya çıkararak milli takıma da sporcular yetiştirmek oluyor. Şu anda da zaten milli takımda bir sporcumuz var. Kursa katılan öğrencilere ilk önce suda durmasını öğretiyoruz. Sekiz seansta suyun üstünde durmayı öğreniyorlar. Daha sonrada teknik çalışmaları öğreniyorlar" dedi.

VELİLER DE MEMNUN

Çocukların yüzme kursuna katılmaları nedeniyle velilerinde çok mutlu olduğuna değinen Deviren, "Veliler buraya çocuklarını getirirken, güvenle bırakıyorlar. Güvenle kurs gören öğrenciler birer usta yüzücü olarak kulübümüzde lisanslı sporcu olarak ta kalabiliyorlar. Şu an kulübümüz bünyesinde 22 lisanslı sporcumuz var. Amacımız burada hem öğrencilerin yaz talini yüzme sporu yaparak geçirmelerini sağlıyoruz. Yüzme sporunu da sevdiriyoruz. Çalışmalarımız daha kapsamlı sürecek" dedi.

Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!