IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 09:55
MEMUR-SEN AYDIN İL TEMSİLCİSİ VE SAĞLIK-SEN AYDIN ŞUBE BAŞKANI A. BAKİ KARAER, SAĞLIK-SEN’İN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA İLETTİĞİMİ BELİRTTİ.
Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilettiğimi belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılan Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı tamamlandı. Toplantıya katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini içeren bir konuşma yaptı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini Bakan Çağlayan’a ilettiğini belirten Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, “Sağlık alanında personel istihdamı ihtiyacın çok altında kaldı. Bu yetersizlik sağlık hizmetlerinde aksama, sağlıkta şiddet, çalışanların tükenmişliğinin artması gibi olumsuz durumlara neden oluyor. İlk etapta yaklaşık 40 bin personel alımı bekliyoruz. Bu sayının 10 binlerde kalması sorunların devamı anlamına gelecektir. Hizmet alımının taşeronlaşma yolu ile gerçekleştirilmesi de önemli sorunlara yol açacaktır. Tıbbi sekreter, ATT, hemşire ve sağlık alanındaki diğer bölümlerden mezun olan on binlerce kişi kamuda istihdam edilmeyi beklerken taşeron uygulaması doğru değildir. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına verdiği yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konularındaki talimatlarına karşın Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıklar konu ile ilgili gerekenleri yapmıyor. Bir an önce çalışmaların sonuçlandırılması gerekiyor” dedi.
Ek ödemelerden gelir vergisi kesintisi yapılmasının doğru bir uygulama olmadığını ifade eden Baki Karaer, Bakan Çelik’e 2006-2011 yılları arasında görev yapmış 4/B’lilerin ek ödemelerinden kesilen sigorta prim kesintilerinin iade edilmesi, 4/C ‘li personelin de döner sermaye ödemelerinden yararlanması, Genel Sekreterliklerde görev yapan tabip dışı sözleşmeli personele ek ödeme verilmesi, 4/C, vekil ebe-hemşireler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçirilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda görevde yükselme sınavlarının her yıl yapılması, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların 6 ay süre ile sağlık giderlerini kendisinin karşılaması gibi taleplerin iletildiğini ifade etti.
“KPDK VE TOPLU SÖZLEŞMEDE ALINAN KARARLARI TAKİP EDECEK SEKRETERYA KURULMALI”
Sağlık-Sen’in Gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerekse toplu sözleşme toplantılarında alınan kararların uygulanmasını takip edecek ve yaşanabilecek sorunlarda müracaat edilebilecek bir sekreterya kurulması önerisini Bakan Çelik’e ilettiğini kaydeden Karaer, “Bugüne kadar yaşanan olumsuzluklarda kurulun yeniden toplanması beklendi. Bu da sorunların çözümünü aksattı. Kurulacak sekreterya fayda sağlayacaktır. Genel Başkanımızın talebi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Devlet Personel Başkanı’na bu hafta içinde sekreteryanın kurulması ve sendikalardan da temsilci alınarak sekreteryanın aktif olarak çalıştırılmasını talimatını verdi” şeklinde konuştu.