"Lekeli bulaşık" ispatı davayı kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Lekeli bulaşık ispatı davayı kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 14:47

- Aydın'da aldığı bulaşık makinesinin "bulaşıkları lekeli" çıkarması ve ürünü satan bayinin ise olayın kullanıcı hatasından kaynaklandığını savunması üzerine dava açan tüketici, makine arızasının hakim tarafından yerinde görülmesi ve bilirkişi tarafından tespit edilmesiyle ürüne ödediği parayı geri almaya hak kazandı - Davayı kazanan Üçgül: "Bu olay herkese örnek olsun. Haklı olduğunuz bu tür durumlarda sonuna kadar hakkımız aramalıyız. Eşim ve ben bunun mücadelesini verip kazandığımız için sevinçliyiz"

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Aydın'da evine aldığı bulaşık makinesinin "bulaşıkları lekeli" çıkarması ve ürünü satan bayinin olayın kullanıcı hatasından kaynaklandığını savunması üzerine dava açan tüketici, makine arızasının hakim tarafından yerinde görülmesi ve bilirkişi tarafından tespit edilmesiyle ürüne ödediği parayı geri almaya hak kazandı.

Alınan bilgiye göre, 2 yıl önce eşi Sevim Üçgül'ün isteği üzerine bir firmadan bin 440 lira karşılığında bulaşık makinesi satın alan Adem Üçgül, makinedeki yıkamaya rağmen bulaşıkların lekeli kaldığı yönündeki eşinin şikayeti üzerine konuyu satın aldığı bayiye ve servise iletti.

Gerekli ilginin kendilerine gösterilmediğini savunan Şengül, konuya ilişkin yaptığı başvuru üzerine Tüketici Hakem Heyeti'nin "ayıplı ürün satıldığı" gerekçesiyle bayiden zararın karşılanmasını istediğini, buna karşılık firmanın "arızanın kullanım hatasından kaynaklandığını" öne sürerek karara itirazda bulundu.

Haberin Devamı

Üçgül bunun üzerine "tüketici mahkemesi" durumundaki Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

- Hakim önünde makine çalıştı arıza görüldü

Mahkeme başkanı Asuman Turan Mutlu, makinenin çalışmasının yerinde görülmesi ve bilirkişi tarafından da incelenmesi kararı vererek Üçgül ailesinin evine gitti, çalıştırılan makineden çıkan bulaşıkları inceledi.

Mahkeme hakimi, bilirkişi raporunun da gönderilmesinin ardından Adem Üçgül'ü başvurusunu yerinde bularak, bin 440 TL ürün bedelinin yasal faizi ile birlikte iadesine, mahkemenin giderlerinin de firmadan alınmasına karar verdi.

Davayı kazanan Üçgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine sorunlu ürün satıldığını ve bunu karşı haklarını aramak için sonuna kadar mücadele verdiklerini belirtti. Üçgül, "Mahkemenin lehimize sonuçlanacağına inanıyorduk. Bu olay örnek olsun. Haklı olduğunuz durumlarda, bunun arkasında sonuna kadar durmalıyız. Eşim ve ben böyle bir mücadele verip kazandığımız için sevinçliyiz. İnşallah firma da bu olaydan ders alır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!