Horzum Çifti En Anlamlı Bayramını Kutladı

Güncelleme Tarihi:

Horzum Çifti En Anlamlı Bayramını Kutladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 15:46

ÖNCE KALPLERİNİ 30 YIL SONRA DA BÖBREKLERİNİ PAYLAŞAN HORZUM ÇİFTİ EN ANLAMLI BAYRAMINI YAŞADI

Aydın Efeler’de yaşayan Ayla-Halil İbrahim Çifti, Kurban bayramını en mutlu yaşayan ailelerden biri oldu. 45 gün önce böbrekleri iflas eden ve yaşama tutunması güçleşen Halil İbrahim Horzum, eşinin bağışladığı böbrekle bayram yaparken, fedakar eş Ayla Horzum, “30 yıl önce nikah akdi yaparken iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta birlikte olmaya karar verdik. Akdimi yerine getirdim. Şimdi en anlamlı bayramımızı kutluyoruz” dedi.
Aydın Efeler’de yaşayan 30 yıllık evli çift Ayla- Halil İbrahim Horzum Çifti 45 gün önce gittikleri hastanede acı bir gerçekle karşılaştı. Böbrekleri iflas eden Halil İbrahim Horzum’a böbrek nakli yapılması kararlaştırıldı. 30 yıl önce kalbini verdiği eşine bu defa böbreğini veren Ayla Horzum, “Nikah akdi yaparken eşler birbirine iyi günde kötü günde, varlıkta yoklukta, hastalıkta sağlıkta destek vermeye söz verir. Biz de bu akdimize sadık kaldık. Eşimin hastalığı ortaya çıkınca çocuklarımız ‘biz bağış yapalım’ dediler. Ben önce ben varım dedim. Hastaneye gittik organlarımız uydu. Hiç tereddüt etmeden böbreğimin birini eşime bağışladım. Şimdi en mutlu bayramlarımızdan birini yaşıyoruz” dedi.
Aynı durum eşinde yaşansa seve seve aynı fedakarlığı kendinin de yapabileceğini belirten ve eşinin bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutunan Halil İbrahim Horzum, “Yıllar önce kalbini vermişti şimdi böbreğini verdi. Allah herkese fedakar eş nasip etsin” diyerek eşine teşekkür etti.
“HERKESİN BAĞIŞ YAPMASINI TAVSİYE EDERİM”
Bağış kararı verdiğinde bazı kişilerin eleştirisine maruz kaldığını ancak kimsenin sözünü dinlemeyerek böbreğini eşine bağışladığını belirten Ayla Horzum, “Üç çocuğumun babası 30 yıllık hayat arkadaşım olmadıktan sonra benim için de yaşamanın çok anlamı yoktu. Hiç tereddüt etmeden böbreğimi bağışladım. Şimdi daha mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Herkese tavsiyem şudur: Türkiye’de binlerce kişi böbrek nakli beklediği için çok zor ve kısıtlı bir hayat yaşıyor. Seven bir kişi sevdiğinin sıkıntının yaşamasına dayanamaz. Uyduktan sora herkesin organ bağışlamasını tavsiye ediyorum. Bu bayram en mutlu bayramımızı yaşadık” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!