Hayırseverden Didim Devlet Hastanesi'ne cihaz bağışı

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverden Didim Devlet Hastanesine cihaz bağışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 18:20

Hayırseverden Didim Devlet Hastanesi'ne cihaz bağışı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde yaşayan hayırsever Kamil Çağlar Didim Devlet Hastanesi Cildiye Polikliniği'nde kullanılmak üzere 31 bin liralık cihaz bağışında bulunuldu.

Didim Devlet Hastanesi'ne cihaz bağışında bulunulması dolayısıyla Didim Devlet Hastanesi Başhekimliği'nde tören düzenlendi. Törene, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediye Meclisi üyesi Ali Çağlar, hayırsever Kamil Çağlar, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Kılıç, Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Akıl ile Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Mutlu Çoban katıldı. Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Kılıç, hayırsever Kamil Çağlar'ın hastaneye 31 bin liralık cihaz bağışında bulunduğunu belirterek, "İlçemiz sıcak bir yerleşim yeri olması nedeniyle özellikle yaz döneminde cilt ile ilgili çok talep oluyordu ve bu taleplerde sevk edilen bir poliklinik konumundaydı. Hastanemizin cildiye polikliniğinde bu cihazlara ihtiyaç vardı" dedi. Eksikliğin giderilmesinin doktorların işlevselliğini de arttırdığını ifade eden Kılıç, hastaların artık Didim'de tedavi olabileceklerini kaydetti. Kılıç, hayırsever Kamil Çağlar'a teşekkür edip, plaket verdi.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Mutlu Çoban ise alınan cihazlar hakkında bilgi vererek, "Cildiye Polikliniği'nde tanı için kullanılabilecek wood lambası cihazı ile dermatoskop cihazı alındı. Wood lambası, güneş lekesi ve alaca hastalığının tanısı için kullanılıyor. Dermatoskop cihazı da ileride kansere dönüşebilecek siyah ve koyu benlerin tanısında kullanılıyor" dedi. Bu iki cihazın yanı sıra tedavi için kullanılabilecek elektrokoter cihazı ile kriyoterepi cihazının alındığını belirten Dr. Mutlu Çoban, "Bunlarda et benleri ve deri kalınlaşması gibi vücuttaki hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca sedef ve egzama gibi birçok hastalığın deri bioksisi de alınabilir" diye konuştu.

Didim Devlet Hastanesi Başhekimliği'ndeki törenin ardından hayırsever Kamil Çağlar'ın merhum eşi Gülsüm Çağlar adına tefriş edilen Cildiye Polikliniği'ne alınan cihazlar gösterildi. Öte yandan hayırsever Kamil Çağlar adına da hasta odası oluşturulduğu belirtildi.

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!