Hamzabalili Kadınlar Pazar İmkanı İstedi

Güncelleme Tarihi:

Hamzabalili Kadınlar Pazar İmkanı İstedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 09:50

AYDIN’IN YENİPAZAR İLÇESİNE BAĞLI HAMZABALİ MAHALLESİ’NDE ‘KIRSAL KALKINMADA KADININ ROLÜ’ TOPLANTISI YAPILDI.

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Hamzabali Mahallesi’nde ‘Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü’ toplantısı yapıldı.
Kırsal kesimde yaşayan kadınların ürettikleri yöresel, tarımsal ve hayvansal ürünlerin daha sağlıklı üretilmesi, ambalajlanması, pazarlanması konularında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantılardan bir tanesi de Yenipazar İlçesi Hamzabali Mahallesinde gerçekleştirildi.
Aydın Yenipazar İlçesi Hamzabali mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya; Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selçuk Bora Yılmaz, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanları ve çok sayıda kadın çiftçi katıldı.
İlçelerinde ve Hamzabali mahallesinde Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü konulu toplantının düzenlenmesinden son derece mutlu olduklarını ifade eden Yenipazar Kaymakamı Hakan Özaslan,, üretken kadınların bu toplantıdan gerekli bilgileri alarak faydalanabileceklerini belirtti. Özarslan, kadınların hayata değer kattığını, bu değerin daha anlamlı olabilmesinin de eğitimden geçtiğini ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
“BİRLİKTELİK KOOPERATİFTEN GEÇİYOR”
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Selçuk Bora Yılmaz, Hamzabali’de mevcut bir kooperatif olduğunu, kadınların ürettiği ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi için birlikte hareket edilebilmesinin en güzel yolunun kooperatif olduğunu belirterek bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Yılmaz, köyün TARGEL personeliyle istenildiğinde gerek TKDK’dan gerekse Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programlarından (KKYDP) projelerini sunarak nasıl faydalanabileceklerini de anlattı.
HİBE DESTEKLERİNDEN BAHSETTİLER
TKDK uzmanları, TKDK’nın Türkiye’de 42 ilde olduğunu Aydın ilinin bu konuda şanslı olduğunu, kurumlarının çiftlik ürünlerinde gerekse yerel ürünlerde gerekse kırsal turizmde hazırlayacakları projelerde yüzde 50-65 varan hibelerden bahsetti. Ayrıca katma değer sağlayan her işletmelerin KDV, ÖTV, gerektiğinde gümrük vergisinden muaf olduğunu böylece toplam desteğin yüzde 80’lere vardığını belirtti. Çiftçi, çiftlik ürünlerinde, kırsal turizmde ve yerel ürünlerde hangi konulara destek verdiklerini ayrıntılarıyla anlattı.
Toplantıda söz alan kadın çiftçiler, yerel olarak gerek tarımsal gerekse elişi ürünler ürettiklerini ancak pazar konusunda sıkıntıları olduğunu belirterek, pazarlama imkanlarının sağlanması halinde ürünlerin daha iyi değerlendirilebileceğini ifade etti. Hamzabali Mahalle Muhtarı Suat Menderes ise köylerine kurum yetkililerinin gelmesinden ve sorunlarını dile getirme fırsatı bulduklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!