Giritliler'i Kuşadası'nda buluşturan festival

Güncelleme Tarihi:

Giritlileri Kuşadasında buluşturan festival
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 19:47

Giritliler'i Kuşadası'nda buluşturan festival

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nin belediye işbirliğiyle, 7'incisini bu yıl düzenlediği Uluslararası Giritliler Festivali'nde, 'barış' mesajları verildi.
Dün (cumartesi) başlayan ve iki gün süren 7. Uluslararası Giritliler Festivali'ne, Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Giritliler katıldı. Türkiye ile Girit arasında dostluk köprülerinin oluşturulmasının hedeflendiği festivale ilgi büyük oldu. Festivalin ilk gününde, Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği tarafından mübadele dönemine ait fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı. Aynı gün, Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi'nde Yunanistan'ın Atina ve Girit'ten gelen Lucas Papadakis, Dimitrios Papadakis ile Manolis Spanakis tarafından "Mübadele" ve "Giritçe'ye Girmiş Türkçe Kelimeler" konulu panel düzenlendi. Barışın ve dostluğun simgesi olarak Atina'dan getirilen zeytin fidanları dikildi.
Festivalin son gününde ise Sevgi Plajı'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Buradaki etkinliklere Girit'ten gelenlerinde aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Girit halk dansları ve kültürü, çeşitli gösterilerle yaşatılmaya çalışıldı. Girit yemek kültüründen örneklerin sunulduğu, el işlemesi dantel ve oyaların, giyim eşyalarının sergilendiği festival alanında Türkiye ve Yunanistan'dan gelen sanatçılar iki ülke halkının dilinde kültüründe yaşayan mani, deyiş ve müzik eserleri de seslendirdi.
CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, her yıl daha da fazla ilgi gören festivalin iki ülke halkının yakınlaşmasını sağladığını söyledi. Sınırların iki halkın bir birine benzeyen kültürünü, acılarını ayıramadığını söyleyen Kayalı, festivale katılanlara teşekkür etti.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!