Engelliler bahar şenliğinde coştu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler bahar şenliğinde coştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 17:06

Engelliler bahar şenliğinde coştu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde gönüllülük esasıyla oluşturulan Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde düzenlenen '8. Engelliler Bahar Şenliği', engellileri coşturdu. Gönüllerince eğlenme olanağı bulan engellilerin yıl boyunca ürettikleri takı, el işleri, hediyelikler satışa sunuldu.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'nın Eşi Nil Kayalı ile birlikte katıldığı  '8. Engelliler Bahar Şenliği', kalabalık bir vatandaş topluluğunca takip edildi. Şenliğin açılışında konuşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Kuşadası'nda engelleri hep birlikte aşmaya çalıştıklarını, verilen desteklerle köyün her geçen gün daha da güzelleştiğini söyledi. Güler, "Verilen bu desteklerle, üyelerimiz ve gönüllü  annelerimizle, hep beraber mutlu olmaya, engelleri aşmaya devam edeceğiz. Her gün büyüyerek, genişleyerek, engellilerimiz adına daha güzel işler yaparak ilerleyeceğiz. Unutmayalım, en büyük engel sevgisizliktir" diye konuştu.

Kuşadası Engelliler Köyü'ndeki tamamen gönüllülük esasına göre işleyişin sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olduğunu söyleyen Başkan Kayalı ise, köyün yaşama geçirilmesinin öncüsü Canan Güler'e teşekkür etti. Kayalı, "Engelliler köyü, engelliler derneği başkanı Canan Güler ile birlikte görev yaptığı tüm yönetim kurulunun yarattığı bir oluşumdur. Bildiğim Kadarıyla Engelliler Köyümüz, Avrupa'da hatta dünyada gönüllülük sistemine göre yaşayan en büyük ve tek köy. Kuşadası'nda çok ciddi bir açığı kapatmaya çalışıyorlar. Bizlere düşen de elimizden geldiğince yardımcı olmak. Engelsiz şehir yaratma yolunda tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Hepimizden  önce bu işin fikir annesi, bu köyün yaratıcısı Canan ablamıza, bu araziyi bağışlayan Muhittin Öven abimize yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Engellilerin oluşturduğu koro, şarkılar seslendirdi. 'Hayat bayram olsa' parçasını seslendiren engelliler korosunu izleyenler duygulandı. Şenlikler çeşitli gösteri, konser ve etkinliklerle gün boyu sürdü. Köye katkıda bulunanlara plaketlerini Belediye Başkanı Özer Kayalı verdi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!