Engelli gençlerin fotoğrafları sergi oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelli gençlerin fotoğrafları sergi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 17:17

Engelli gençlerin fotoğrafları sergi oldu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde eğitim gören 25 engelli öğrencinin fotoğraflardan oluşan 'Biz Çektik' adlı sergi, beğeniye sunuldu. Sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin öğrencilerin eğitimine harcanacağı açıklandı.

Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde eğitim gören 25 engelli öğrencinin çektiği fotoğraflardan oluşan 'Biz Çektik' adlı sergi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde açıldı. Kuşadası Vizör Kızlar Fotoğraf Grubu'nun rehberliğinde yaklaşık bir aylık çalışma sonunda ortaya çıkan fotoğraf sergisini, Kuşadası Ticaret Odası ile Fujifilm finanse etti. Sergide satışa sunulan fotoğraflardan elde edilen gelir, engelli çocukların eğitiminde kullanılacak. Serginin açılışına; Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Cem Arslan, engelli öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta engelli öğrencilerin fotoğraf eğitim sürecini anlatan bir kısa film gösterimi yapıldı.

Konuşma yapan Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız fotoğraf eğitimleri süresince yanımızda olarak bize destek veren Kuşadası Ticaret Odası, Vizör Kızlar Fotoğraf Grubu ve Fujifilm'e çok teşekkür ediyorum. Burada sergilenen tüm fotoğraflar engelli öğrencilerimiz tarafından çekildi ve satışa sunulan fotoğrafların geliri, öğrencilerimizin eğitimlerinde kullanılacak. Bize ev sahipliği yapan Kuşadası Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!