Didimliler özelleştirmeye devredilen yere sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Didimliler özelleştirmeye devredilen yere sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 16:46

Didimliler özelleştirmeye devredilen yere sahip çıktı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde mülkiyeti hazineye ait, rekreasyon alanı olarak görülen 120 dönümlük alanın Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine tepki gösten ilçe sakinleri, bu yerin yeşil alan olarak kalmasını istedi.

Didim'in Altınkum Mahallesi'nde yer alan mülkiyeti hazineye ait ve planlarda rekreasyon alanı olan 1020 parselde yer alan taşınmaz, özelleştirme kapsamına alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildi. Özelleştirme İdaresi'nin burayı bir şirkete sattığını iddia eden Didim'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Didim Demokrasi Platformu adına konuşan Haydar Pınarbaşı, "Biz buranın birilerine peşkeş çekilmesini asla istemiyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi de vereceğiz ama önce muhatabını bulalım. Biz Didim Demokrasi Platformu ve Didimliler olarak burayla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Biz burasının Didimliler için nefes alabilecek bir yer olarak ve kamuya ait hazine arazisi olarak kalmasını istiyoruz. Her kurum kendi çalışmasını yürütecektir. Biz de Didimliler olarak buraya sahip çıkmak için gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

PLANDA YEŞİL ALAN GÖRÜNÜYOR

Didim'deki 1020 parselin 1988 yılında yeşil alan olarak işlendiğini kaydeden Didim Çevre Platformu (DİÇEP) Sözcüsü Türker Ertuncay da arazinin satılarak betonlaştırılmak istendiğini öne sürdü. Ertuncay, "Bugün yeşile ve giderek temiz havaya, oksijene muhtaç kalan memleketimizde batık tüccar gibi eldeki yeşil alanlar satılıyor. Burası, bürokrasi içerisinde siyasete kurban edilecek bir yer değil, aksine Didim'in ve Altınkum'un nefes alacak yeri. Eğer yapılaşmaya açılırsa, buraya da kuleler dikilir ve sonra hiç kimse nefes alamaz. Sonrasında Didim'i turizm kenti diye nasıl pazarlarlar, buraya nasıl turist çağırırlar orasını bilemeyiz. 1020 parsel, Didim'de yaşayan bütün insanların olduğu gibi turizmcilerin de ekmek kapısı. Bu yeşil alan betonlaşırsa, Didim'de turizm kalmaz. Sadece büyük şehirlerde olduğu gibi burada da kent otelleri olur"

Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!