Didim'e turistler için serbest bölge kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Didime turistler için serbest bölge kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 13:58

Didim'e turistler için serbest bölge kurulacak

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları, hayvanat bahçesi, EXPO, sergi alanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Didim'de zengin turistleri çekmek için turizm serbest bölgesi kurulacak. 19 bin dönümü mera, 47 bin dönümü askeriye ve 43 bin dönümü orman olmak üzere Didim'deki hazineye ait 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları, hayvanat bahçesi, EXPO, sergi alanları ve alışveriş merkezleri yapılacak. Kurulacak serbest bölgede turistlere gümrüksüz alışveriş imkanı sunulurken, butik otel ve işletmelere çeşitli muafiyetler tanınacak. Didim'de projenin çalışmaları kapsamında yatırım yapılabilecek alanlar belirlenerek, bu alanlarla ilgili çalışma yapmaları için Belediye, Mal Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Milli Emlak Şefliği, Orman Şefliği ve Müze Müdürlüğü'nden ortak ekip oluşturulacak. Ekibin, Didim'de nerede yatırımlar yapılabilirliğiyle ilgili çalışmalara başlayacağı, dünyadaki Dubai örneğinin 2023 yılına kadar Didim'de oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. Projenin Aydın'ın turizm ve ticaretinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacağı kaydedildi. Didim Kaymakamı İskender Yönden, projenin müsteşar düzeyinde inceleneceğini ve ilçede ekip oluşturacaklarını anlattı. Didim'in serbest bölgeye hazır altyapısının olduğunu, hazırladıkları ön taslağı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile paylaştıklarını belirten Yönden, "Didim'de Dubai örneğini oluşturabilecek 109 milyon dönümlük hazine arazisi var. Birçok tarihi alanımız, çok sayıda bakir koylarımız, çok iyi zeytinyağımız ve yat limanımız var. Hepsinin ortak olduğu bir noktada global bir planlama yapılacak. Turizm yapacak tesislerin, serbest bölge içerisinde hareket etmesini sağlayacağız" dedi.

"EKONOMİK VE İSTİHDAM ANLAMINDA CANLILIK KATACAK"

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise projenin başlangıcının, kendisinin 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından bu bölgeye söylenen bir proje olduğunu hatırlatarak bölgeye canlılık katacağını söyledi. Dünyada ikinci, Türkiye'de de ilk olacağını ifade eden Savaş, "2012'de Dubai'de kurulan Sağlık Turizmi Serbest Bölgesi ile 2009'da Türkmenistan'ın Hazar İç Denizi kıyısındaki Avaza'da kurulmasına başlanan Avaza Serbest Turizm Bölgesi örneklerindeki Aydın'ın 'Mega' projesi Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi'ni Didim'de hayata geçireceğiz. Orman ve Su İşleri bakanımız Veysel Eroğlu'nun bu projenin bu bölgede uygulanması noktasındaki talimatı bizim için çok önemli. Didim'in ve Aydın'ın ekonomisi için çok güzel bir proje. Zaman alacak ama inşallah Didim için bu projeyi gerçekleştireceğiz. Gerçekleştiğinde de bu bölgeye hem ekonomik anlamda, hem de istihdam anlamında canlılık katılacak" diye konuştu.

Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!