IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 14:44
DİDİM BELEDİYE BAŞKANI A. DENİZ ATABAY, DİDİM BELEDİYESİ YAYA KALDIRIM YÖNETMELİĞİNİN İŞYERİNDE UYGULAMA ESASLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesi Yaya Kaldırım yönetmeliğinin işyerinde uygulama esasları konusunda bilgilendirmede bulundu. Başkan Atabay yönetmelikle ilgili de esnafa bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesi Yaya Kaldırım yönetmeliğinin işyerinde uygulama esasları konusunda bilgilendirmede bulundu. Başkan Atabay Belediye Meclisinin 4 Mart 2015 tarihinde 31 sayılı karar ile yürürlüğe giren Didim Belediyesi yaya kaldırımları yönetmeliğinin uygulanacak esasları başlığında yer alan 5 maddesi doğrultusunda uygulama esaslarının belirlendiğini söyledi. Uygulama esaslarında şunlar yer aldı; “Kaldırımlarda ve kaldırım bulunmayan yol kenarlarında yayaların rahatlıkla yürüyebilmesi can ve mal güvenliklerinin tehlikeye atılmaması gerekçesiyle 1- Kaldırım ve işyerleri arasında çekme mesafesi bulunmaya yerlerdeki “ yaya kaldırımlarında” hiçbir şekilde satış malzemesi, reklam tabelası, masa, sandalye, buzdolabı, tüp, güneş enerjisi ve benzeri malzemeler bulundurulamaz. 2- Kaldırım ve dükkan arasında çekme mesafesi bulunan yerlerde ve Belediye yönetiminin izin verebileceği alanlarda; binaların sadece ön cephelerinde olmak üzere şehir estetiğini bozmayacak görüntü kirliliği yaratmayacak ve komşu dükkanların görüş alanını kapatmayacak ayrıca bina yan cepheleri hiçbir şekilde kullanılmayacağı gibi kapalı alanda oluşturulmayacaktır. Bina çekme mesafeleri ön cephesinde ön sınırına 1 metre mesafeye kadar ve 1 metre yüksekliği aşmayacak dikey eşya veya dolap bulundurulmamak şartıyla ürün teşhir için kullanılabilecektir. Bu alanlarda pişirme aletleri, döner, tavuk, ızgara, midye vs gibi yiyecek reyonları buzdolabı, tüp, güneş enerjisi, kaba inşaat malzemeleri gibi eşyalar bulundurulmayacaktır.3- Kaldırımlardan bağımsız bina ve kaldırım arasında kalan yaya geçişlerine engel olmayan küçük kademeli alanlarda (1 metre yüksekliği geçmeyecek şekilde) işgaliye bedeli ödemek şartıyla sadece dondurma dolabı bulundurulabilecektir.
4- Çekme mesafesi bulunmayan ancak trafiğe engel olmayacak veya trafiğe kapalı alanlarda belediye yönetiminin belirleyeceği konumda işgaliye bedelini peşin ödemek suretiyle lokanta, çay bahçesi, cafe , kafeterya, pastahane gibi yiyecek sektörü hizmeti verenler servis hizmeti için bir veya iki sıra sadece masa ve sandalye bulundurabilecektir.5- Kaldırımlarda ve çekme mesafelerinde bisiklet, elektrikli bisiklet ve motorsiklet sürülemez ve park edilemez” denildi.