Güncelleme Tarihi:
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Caferli Güz Çevre Şenliği'nde, çevreye dikkat çekmek için plastik ve naylon ürünler kullanılmadı.
Kuşadası'nın kırsal Caferli Mahallesinde bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Caferli Güz Çevre Şenliği; film, halk dansları, akrobasi, stan-up, dans ve müzik gösterileri, yazarların söyleşileriyle sona erdi. Cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün süren şenlikte naylon ve plastik ürünler kullanılmadı. Şenlikte, gün geçtikçe bozulan çevreye, tükenen doğa varlıklarına, kaybedilen yaşam alanlarına dikkatleri çekmek, duyarlılıkları tazelemek için bu yıl 'çevre' teması ele alındı. Bu çerçevede Yönetmen Cenk Behram Su'nun 'JES İstemiyoz!', Yönetmen Ercan Kesal'ın 'Fındıktan sonra', Yönetmen Yavuz Pullukçu'nun 'Latmos' belgesel filmleri izlendi. Pazar gecesi sona eren şenlik çerçevesinde Suna Yıldızoğlu, Ekrem Ataer, Yasemin Çandır birer konser verdi. Süheyl Uygur ile Yüksel Ünal stand-up, Ati Animasyon grubu ise akrobasi gösterileri yaptı. Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel de etkinlikte konuşma yaptı. Şenlikte ayrıca kitapları ve sohbetleri ile yazarlar Ahmet Kutadgu, Ahmet Zeki Muslu, Ece ve Ekrem Ataer, Hasan Cüneyt Bozkurt ve Zehra Ünüvar yer aldı. Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi'nin (KUAKMER) düzenlediği çocuklar için çevre konulu resim yarışmasının ödülleri verildi. Caferli sakinleri, yiyecek ve el sanatları stantları açtı. Çeşitli STK'lar da stantları ile şenlikte yer aldı.
Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, "Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz şenliğimizde bu yıl daha çok katılımın olduğunu görüyoruz. Bu kültür aksının hem köyümüzün hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağladığını düşünerek, sanat ve kültür ağırlıklı etkinliğimizin her yıl gerçekleşmesiyle yakında Türkiye genelinde tanınır hale gelmesini, başka köylere örnek olmasını, gelecekte Uluslararası statüye kavuşmasını diliyoruz. 20 haneli ve 40-50 kişinin yaşadığı bir yer olan Caferli köyünde kurduğumuz derneğimizle bu şenlikleri düzenleyebiliyorsak, bunun nedeni köy nüfusunun artması için değil, aksine doğasının ve ekolojik dengesinin düzensiz yapılaşmadan korunması, kentlerde yaşamın zorlaşmasından dolayı, köylerin doğal haliyle turizme katkı sağlaması içindir" dedi.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAFLI