"Çağrı Merkezi Operatörlüğü" ders konusu olacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 16:50

- Aydın'da, "Çağrı Merkezi Operatörlüğü"nün meslek liselerinde ders olarak okutulması ve istihdama katkı sağlaması için proje başlatıldı

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - "Çağrı Merkezi Operatörlüğü"nün meslek liselerinde ders olarak okutulması ve istihdama katkı sağlaması için proje başlatıldı.

Aydın Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen "Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modüllerinin Geliştirilmesi" adlı Mesleki Eğitimin Kalitesini Arttırma Hibe Projesi'nin tanıtım toplantısı Aydın'da yapıldı.

Toplantıda konuşan, Aydın Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün, Türkiye'de 43 ilde bin 200 civarında çağrı merkezinin bulunduğunu ve 80 bin kişinin istihdam edildiğini, 2024 yılında bu rakamın 350 bin kişiye çıkmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Sektördeki şirketlerin operatör ihtiyacını karşılayabileceği herhangi bir örgün eğitim kurumunun da bulunmadığına dikkati çeken Seçkin Üstün, kendi okullarının yanı sıra Çine Muhsin Kalkan ile Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesileri ile bir özel firmanın katılımıyla 180 bin avro değerinde proje hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çağrı merkezinde çalışacakları okulda yetiştirmeyi hedefledikleri projenin, liselerde "Çağrı Merkezi Operatörlüğü" dalının kurulmasını, öğretim ve ders materyallerinin oluşturulmasını ve bu bölümden mezun olacaklarla pilot uygulama yaptırılmasını içerdiğini bildiren Üstün, "Proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Pazarın büyüklüğünün yaklaşık 1,6 milyar dolar olan sektör, engellilerin, kadınların ve evde çalışmak isteyenler gibi toplumda dezavantajlı olarak değerlendirilebilecek kesimlerinin istihdamına uygun bir alan" diye konuştu.

Proje iştirakçisi firmanın genel müdür yardımcısı Orhan Acar da projenin 2015 yılında tamamlanacağını 2 bin metrekare alanda yaklaşık 400 müşteri temsilcisinin eğitiminin hedeflendiğini dile getirdi.

Çağrı Merkezi Operatörlüğü'nün Türkiye'de "bacasız bir sanayi sektörü" olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Proje tamamlandığında mesleki eğitim sisteminde 'Çağrı Merkezi Operatörlüğü' dalının kurulması için gerekli tüm öğretim programı ve ders materyalleri oluşturulacak. Oluşturulacak bu yeni modülle proje ortağı 3 okulun mezunlarına pilot uygulama gerçekleştirilecek. Bu modül İl Mili Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı'na sunularak, meslek liselerinin Büro Yönetimi alanında 'Çağrı Merkezi Operatörlüğü'nün' eğitim dalının açılması için gerekeli çalışmalar gerçekleştirilecek".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!