Bu Mekan, Aydın Manzarasında Van İle Efelerin Damak Tadını Birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bu Mekan, Aydın Manzarasında Van İle Efelerin Damak Tadını Birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 09:17

VAN KAHVALTI SALONU,BASINDAN TAM NOT ALDI

Aydın’da tanıtım ve ajans hizmeti veren Arif Kunur, hizmet konseptini genişleterek ortağı Özgür Önal’ın birlikte açtıkları mekanda Van ile Aydın’ın geleneksel kahvaltı kültürünü birleştirdi. Van’ın otlu peynirinden Aydın’ın karacaotlu peynirine, camız kaymağından kavut ve murtağa adlı yöresel yiyeceklere yaklaşık 30 ayrı çeşitteki geleneksel tatların sunulduğu mekan, ilk kahvaltıyı yapan Aydın basınında tam not aldı.
Aydın’a hakim bir tepede yer alan Horozköy Yolu üzerindeki Tralles ve Efeler manzaralı, kıl çadırla kaplı kapalı ve açık alanlara sahip Van Kahvaltı Salonu hizmet vermeye başladı.
Tesiste ilk olarak Aydın basınını ağırlayan Arif Kunur yeni mekan hakkında gazetecilere bilgi verdi. Aydınlı vatandaşların farklı bir kahvaltı yapabileceği ve çocukların da düşünüldüğü Van Kahvaltı Salonu’nda yöresel kahvaltı tatlarının yanında günün ilerleyen saatlerinde mangal ve kömürde çay hizmeti de verileceğini belirten işletmeci Arif Kunur, “Gerek iş yaşamı gerekse beslenme alışkanlıklarındaki farklılıklarla kahvaltı toplumumuzda en önemli öğün oldu. İnsanlarımız şehrin yoğunluğundan ve stresten en iyi nezih ve tabiatla iç içe olan ortamlarda kahvaltı yapıp yemek yiyerek ve kafasını dinleyerek uzaklaşabiliyor. Bu kapsamda Aydın için havadar, hem şehir hem de tarihi Tralles manzaralı bul alanda sadece kahvaltı değil aynı zamanda Van ve Aydın ilinin özel tatlarının sunulduğu bir konsept oluşturduk. Burada kahvaltıda otlu peynir, kavut, murtağa, manda kaymağı, gözleme, bazlama, kızartma, bal, tereyağı, reçel çeşitleri gibi toplam yaklaşık 30’a yakın farklı yiyecekle kahvaltı veriyoruz. Aydın kültürünü unutmadan Van kahvaltı kültürüyle birleştirip ortaya farklı bir tat çıkarmak istedik” dedi.
Tabiatla iç içe olan ve yemekten sonra yürüyüşlerin de yapılabileceği işletme hakkında bilgi veren işletme sahiplerinden Arif Kunur, “Tamamen serpme kahvaltı üzerine bir konseptimiz var. Öğleden sonra kendin pişir kendin ye tarzında aileler burada doğa ile iç içe temiz hava eşliğinde vakit geçirebilir. Şehir merkezinde insanlar apartmanlarda istedikleri gibi mangal yapamıyor. Biz burada doğayla insanları buluşturuyoruz. Vatandaşlar eti kendileri dışarıdan da getirebiliyor. Biz burada mangal ve servis hizmeti de veriyoruz. Grup yemekleri dışında alkol vermiyoruz. Akşamları ise cafe tarzı hizmet veriyoruz” diyerek hafta içi 14:00’e hafta sonu 15:00’e kadar kahvaltı daha sonra da mangal hizmeti verdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!