Belediye'den Gıdı Gıdı'ya restorasyon

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Gıdı Gıdıya restorasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 17:06

Belediye'den Gıdı Gıdı'ya restorasyon

Haberin Devamı

 

Belediye'den Gıdı Gıdı'ya restorasyon

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, eski Sümerbank Basma Fabrikası'na işçi taşımak için şehir içine döşenen hatta çalışan, çıkardığı sesten dolayı da halk arasında 'Gıdı Gıdı' olarak isimlendirilen trenin vagonları Nazilli Belediyesi tarafından restore edilecek.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ile birlikte Sümer Kampüsü'ne giderek, kampus alanı içerisindeki Atatürk müzesini gezip Gıdı Gıdı trenini inceleyen MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçenin simgesi olan Gıdı Gıdı treninin en kısa süreçte restore edileceğinin sözünü verdi. Nazilli Belediyesi olarak manevi miraslara sahip çıktıklarını hatırlatan Alıcık, şunları söyledi:

"9 Ekim 1937'de Atatürk Nazilli'ye geldiğinde Nazilli halkını kucaklamıştır. Nazilli kongrelerinin, düzenli ordu kurulmasındaki katkıları yadsınamaz. Atatürk bu yüzden bu verimli topraklarda Nazilli halkı için Sümerbank fabrikasını açmıştır. Onca il varken Nazilli'yi seçmiştir. Bu sayede çok sayıda vatandaşımız iş sahibi olmuş. Atatürk, ‘Nazilli istikbalde vilayet olacaktır' sözünü boşuna söylemedi. Ben böyle bir şehrin belediye başkanı olmaktan büyük bir şeref ve onur duyuyorum. Sümerbank'ı her şekilde yaşatmak lazım. Gıdı Gıdı trenine ve çürümeye yüz tutmuş olan vagonlarına sahip çıkacağız. Bu fabrikanın kapatılmasından sonra elimizi taşın altına koyduk, bu değerli alanın eğitim yuvasına dönmesi için gereken her şeyi yaptık. Biz buranın üniversite şehri olmasını istiyoruz. Türkiye'de ODTÜ'den sonra en büyük kampus olması için de elimizden geleni yapıyoruz."

Başkan Haluk Alıcık, daha sonra ADÜ Nazilli Meslek Yüksekokul Müdürü Mustafa Özçağ, İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük ve protokol üyeleri ile birlikte Sümer Kampüs alanına yeni çam fideleri dikti.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!