Başkan Alıcık'a Göktürk kılıcı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Alıcıka Göktürk kılıcı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 17:00

Başkan Alıcık'a Göktürk kılıcı

Haberin Devamı

BAGATUR Dünya Federasyonu Başkanı Kağan Hüseyin Yabir, Türk Kurultayı öncesi manevi değer taşıyan Göktürk kılıcını kıyafetler ile birlikte, sergilenmesi için Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a takdim etti.

Türk Mücadele Sanatı Bagatur'un onursal üyelerine verdiği Göktürk kılıcı, Dünya Federasyonu Başkanı Kağan Hüseyin Yabir aracılığıyla MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a hediye edildi. Kılıcın manevi değeri olduğunu hatırlatan Hüseyin Yabir, "Kılıç, Türk savaş sanatları Bagatur ve Türk kılıç sanatı Süngü'de manevi bir anlam taşıyor. Bu kılıcı taşıyan kişi aynı zamanda savaşçı ruhu taşıyan kişi anlamına gelir. Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'te bir adet, Süngü'nün kurucusu olarak bende bir adet bulunuyor. Bir diğer kılıcı başkanımız Haluk Alıcık'a takdim ettik. Macaristan'da yapılan Türk Kurultayı sonrası bu kurultayı Nazilli'de toplamayı düşünüyoruz" dedi.

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva'nın hediyesini büyük bir onur duyarak kabul eden Başkan Alıcık, "Çok değerli Paşayeva Hanımefendiyi Nazilli'de ağırlamak isteriz. Şirinevler Mahallemizde bulunan parkımıza Karabağ ismini vereceğiz. Bu değerli Göktürk Kılıcı için kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!