IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 14:44
AYDIN'DA MAZERET YOK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
Aydın Ticaret Odası ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü girişimci adaylarına AYTO üyelerine ve Dr. Şaban Kızıldağ’ın “Mazeret Yok” adlı semineri verildi.
Aydın SMMMO Toplantı salonunda düzenlenen seminer çok beğenildi. Gerçekleştirdiği söyleşilerle bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişiye ’mazeret yok’ dedirten uluslararası danışman, eğitimci,
koç ve yazar Dr. Şaban Kızıldağ, "Ülkemiz mazeret üretiminde lider. Hiçbir zaman vaktimiz olmaz ve her zaman yorgunuzdur. Bizde mazeret bol." dedi.
iş hayatında ve özel yaşamda karşılaşılan engellerin nasıl fırsata dönüştürüleceği konusunun anlatıldığı ’Mazeret Yok’ seminerinde Dr. Şaban Kızıldağ, 57 ülke arasında çalışma yaptıklarını, bu ülkelerin toplam nüfuslarının 1 milyar 680 milyon olduğunu belirtti. Müslüman ülkeler içinde milli gelir, teknoloji, katma değer, eğitim, sağlık ve spor kategoriler belirlediklerini ifade ederek "57 ülke ne üretiyor diye baktığımızda, 80 milyonluk Almanya’nın katma değerinin yarısını üretmiyor. 80 milyonluk Almanya 57 ülkeden daha çok katma değer üretiyor. Bunların en önemli sebebi insan faktörü ve insan karakterinin oluşması. O dönemde aldığımız eğitim ve iletişim modelinde bir problem var. İnsan karakteri 0-12 yaş arasında oluşur. 12 yaştan sonra karakter oluşmaz. 24 yaşına kadar olan insanın kimliğidir. İnsanın karakterinin büyük bir bölümü 7’sinde netleşir. 7’sinde neysek 70’nde oyuz deriz. Bu çok doğru" dedi.
BAŞARILI OLMAK İÇİN GEREKLİ 5K’YI ANLATTI.
Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, katılımcılara stand up tarzında kendine has üslup ve uygulamalarıyla neşeli dakikalar yaşattı. Kızıldağ, ekonomi dünyasında ilerlemek için ipuçları vererek başarılı olmak için gerekli olan 5K’yı şu sözlerle özetledi: "Kesintisiz çalışma; kesintisiz çalışamıyoruz, motive olamıyoruz. Bugün Türkiye’deki işletmelerin %90’ı aile şirketi pozisyonundadır. Bunların pek çoğu kurumsallaşmadan klasik yönetim anlayışı ile yönetilmektedir. Bu anlayıştan dolayı çoğu varlığını devam ettiremiyor ya da belli bir standartın üzerinde çıkamıyor. İkinci kuşakta da durum değişiyor ve kesintiye uğruyor. Artık klasik yönetim anlayışından vazgeçip kurumsallaşarak işletmenin her alanında, kurumsal bir bütünlük sağlanmalı ve müşteri odaklı bir yaklaşım benimsenerek işletmenin marka değeri artırılmalıdır. Kesintisiz çalışmak ve vizyon sahibi olabilmek için işin içine aile ilişkilerini sokmamak lazım. İkinci K koşullara ayak uydurma; eski teknolojiyle çalışırsanız koşullara ayak uyduramazsınız. Biz koşullara ayak uyduramıyoruz. Koşullara ayak uyduramazsanız analiz edemez, marka olamazsınız. Üçüncü K kurumsal kalite; Kalite insanın beklentileridir. Bunun içinde kalite, gönüllülük, kolaylaştırma, eşit bir yönetim şekli, takım çalışması, liderlik, istatiski ölçme ve sinerji olmalı. Dördüncü kişisel kalite; rekabet sadece kurumsal kaliteyle olmuyor. Kişisel kalite de önemli. Bunun için IQ yetmiyor. Duygusal zeka, sosyal zeka, ahlak zekası ve profesyonel zeka gerekiyor. Beşinci K ise kurumsal kimlikte bütünlük. Şirketlerimizin en büyük problemi bu. Kurumsal kimliğe yatırım yapmıyoruz. Kurumsal kimlikte bütünlüğü gösteremediğimiz için marka olamıyoruz" dedi.
Seminerin sonunda Kızıldağ "Herşeye rağmen, mazeret yok" sloganı ile konuşmasını bitirdi. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Dr. Şaban Kızıldağ’a Aydınlı girişimcilere ve AYTO üyelerine katkıları nedeniyle bir plaket takdim etti.