Aydın'da çocuk izleme merkezi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Aydında çocuk izleme merkezi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 10:03

Aydın'da çocuk izleme merkezi kurulacak

Haberin Devamı

AYDIN Valisi Ömer Faruk Koçak, çocuk istismarına karşı yapılacak çalışmalar kapsamında çocuk izleme merkezi kurulacağını söyledi.
Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt ve Baro Genel Sekreteri Avukat Anıl Yetişkin, geçen hafta göreve başlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Görüşmede çocuk istismarı konusu üzerinde duruldu. Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, çocuk istismarcılarının cezalandırılmasından ziyade, istismarın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevi sırasında çocukların cinsel istismarı ile ilgili çalışma yaptığını ifade eden Vali Ömer Faruk Koçak, Çocuk İzleme Merkezi kurulacağını belirterek, "İstismar, önlenebilir bir şeydir. Önleme konusunda en önemli araç farkındalıktır. Koruma dediğimiz kısım ondan sonra gelir. Müsteşar yardımcılığım döneminde, şimdiki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımızla, uzun bir çalışma yaptık. Çocuk izleme merkezlerinin kurulmasını müsteşar yardımcısıyken birlikte planladık. Olay başladıktan sonra, çocuklar bir travma yaşıyor. Kolluk ifade alıyor. Savcı ifade alıyor. Mahkemede ifade alınıyor. Çocuklar, suça sürüklenen çocuk gibi muamele görüyor. Bunun için çocuk izleme merkezlerini oluşturduk. Burada açacağız inşallah" dedi.
Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, "Aydın, aydın bir kent ama yeterince yatırım alamıyor. Birçok eksiğimiz var. İnşallah bu dönemde daha büyük atılımlar olur" dedi.
Baro yöneticileri Vali Koçak'a, Aydın Barosu'na özel hazırlanan kutu içerisinde incir hediye etti.
Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!