Aydın’da Kadın Çiftçiler Güç Birliği Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da Kadın Çiftçiler Güç Birliği Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 08:59

AYDIN'DA KADIN ÇİFTÇİLER, YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ MARKA HALİNE GETİRMEK VE KAZANÇLARINI ARTIRMAK İÇİN KOLLARI SIVADI

Aydın’da kadın çiftçiler, yöresel ürünlerini marka haline getirmek ve kazançlarını artırmak için kolları sıvadı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonu ile "Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü" programı çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan kadın çiftçiler sıkıntılarını ve isteklerini dile getirdi.
Efeler ilçesi Gödrenli köyünde gerçekleştirilen toplantıda başta Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selçuk Bora Yılmaz olmak üzere İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, TKDK yetkilileri ve kurum müdürleri, kadın çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini bizzat dinleyerek destek sözü verdi.
Gödrenli köyü kadın çiftçileri, başta domates ve kuru biber olmak üzere köylerinde doğal olarak ürettikleri ürünleri pazarlama imkanına kavuşmak istediklerini belirtti. Birçok kurum yetkilisine köyleri ile ilgili her türlü sorunlarını aktarma fırsatı bulan, tarımsal üretim, sağlık ve eğitim hizmetleri yönünden yaşadıkları sıkıntılarına çözüm talebinde bulunan kadın çiftçiler, ayrıca köylerinde kadınlara yönelik spor aletleri istedi.
Vali Yardımcısı Abdullah Aslan; kadın çiftçilerin birlikte hareket ettiklerinde ürünlerini daha kolay pazarlayabileceklerini, kadın çiftçilerimizin bu konudaki kararlılıklarından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. İstekleri dinleyen ve ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatları veren Vali Yardımcısı Aslan, kapısının kadın çiftçilere her zaman açık olduğunu ve onların sorunlarının takipçisi olacağını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Selçuk Bora Yılmaz da; kadın çiftçilerin birlikte hareket edebilmesinin en güzel yolunun kooperatif kurmak olduğunu belirterek bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü" programı çerçevesinde toplantıların ilki Didim Yalıköy’de gerçekleştirilmişti. Çalışmalara 17 ilçeyi kapsayacak şekilde devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!