Aydın Büyükşehir Belediyesi Uyardı, Valilik İhaleyi İptal Etti

Güncelleme Tarihi:

Aydın Büyükşehir Belediyesi Uyardı, Valilik İhaleyi İptal Etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 12:55

AYDIN'DA JEOTERMAL SAHALAR İÇİN AÇILAN İHALE İPTAL EDİLDİ

Danıştay’ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 36 adet jeotermal saha için yapılacak ihale iptal edildi.
Danıştay, Aydın Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu 557 davada, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun İl Özel İdaresine ait mallarla ilgili yapmış olduğu dağıtımın hukuka uygun olmadığını belirterek iptal kararı vermişti. Danıştay’ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Aydın İl genelinde bulunan 36 adet Jeotermal Saha için yapılacak ihale iptal edildi.
Aydın Valiliğinden, Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda(ek-1) , “Mülga İl Özel İdaresine ait iken, Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 80 nolu kararı ile “haklar “ listesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına Devri yapılan ruhsatların, Başkanlığımızca 07.07.2015 tarihinde yapılacak olan jeotermal kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatlarına İlişkin ihaleleri, ilgi yazınızdaki Danıştay kararları (Bozma yönünde alınan) ve Başkanlığımız hukuk biriminin verdiği 03.07.2015 tarih ve 7836 sayılı görüşleri göz önünde bulundurularak Valilik Makamının 07.07.2015 tarihli ve 7899 sayılı olurları ile iptal edilmiştir” denildi.
AYDIN BŞB ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİNDE UYARISINI YAPMIŞTI
Aydın Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacak olan 36 Jeotermal Saha’nın çevre ve insan sağlığına da ciddi zararlar verebileceğini belirtmişti. Aydın Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada, “İhaleye çıkılacak jeotermal alanlar ağırlıklı olarak zeytin tarımının yapıldığı bölgelerde. Bu bölgelerdeki zeytin üretiminin ve tarımsal alanların bu tesislerden olumsuz etkileneceği aşikardır. Özellikle Ziraat Odaları, Jeotermal tesislerin bor içeriği yüksek suları tarımsal alanlar ve çevreye enjekte etmesi ile Aydın tarımının özellikle de incir üretiminin bitme noktasına yaklaştığına dikkat çekmişti. Aydın Tabipler Odası da Jeotermal tesislerinden çıkan ağır metalli suların tarımsal sulamada kullanılması ile Aydındaki kanser vakalarında son yıllarda artış olduğunu belirtmişti. Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı bizler için her şeyden önce gelmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan bu yanlış uygulamaya karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı Aydın kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!