Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 15:52

İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜZECİLİK BÖLÜMÜ ARKEOLOJİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ŞÜKRÜ TÜL HAYATINI KAYBETTİ.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Müzecilik Bölümü Arkeoloji Öğretim Görevlisi Şükrü Tül hayatını kaybetti.
4 gündür geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Arkeolog Şükrü Tül, hayata gözlerini yumdu. Tül’ün vefatı tüm çalışma arkadaşları ve öğrencilerini yasa boğdu. Arkeolog Tül’ün cenazesi 14 Mart Cumartesi (yarın) Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi içerisinde bulunan Hacı Fatma Tatari Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı’na defnedilecek.
ŞÜKRÜ TÜL SON OLARAK MEMLEKETİ AYDIN’A GELMİŞTİ
Şükrü Tül, 9 Mart 2015 Pazar günü Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Nevzat Biçer Toplantı Salonu’nda düzenlenen ’Sebah ve Joaillier Aydın’da’ isimli etkinlikle vatandaşlarla buluşmuştu. Aydın Tabip Odası ve Efeler Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Tül, Fransız Fotoğrafçılar Sebah ve Joaillier’in 1900’lü yılların başlarında Aydın’da çektikleri fotoğraflarla Aydın’ın tarihini anlatmıştı. Efeler ilçesindeki etkinliğin ardından İzmir’e dönen Tül, 10 Mart 2015 Salı günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve ilk müdahalenin ardından da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.
ŞÜKRÜ TÜL KİMDİR?
Şükrü Tül, 24 Mayıs 1956 günü Aydın’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. Uluslararası kitaplarda bölümler yazdı, ulusal bilimsel toplantılarda bildiriler sundu, bu sunumlara kitaplarında da yer verdi. “Apostolos Psaltoff madalyası”, “İzmir zencilerinin üretimi cam bilezikler”, “Gilbert Epik’ten alınarak:İzmir yangını için şiir”, “16. yüzyıldan günümüze Namazgah çevresi”, “Aydın’dan erken fotoğrafik kayıtlar”, “Güzelhisar Ulucamisi”, “Mythological expression and cultural approaches under geological and geomorphological aspects” (Jeolojik ve jeomorfolojik açıdan mitolojik anlatım ve kültürel yaklaşımlar), “William Sherard’ın Botanik Bahçesi, “İzmir’in Büyükbaba Saatleri”, “İzmir Aileevleri” adlı yayınları hazırladı. “Şirince-Bir Zamanlar Çirkince”, “Türkiye’nin Antik Kentleri”, “Aigai-Aiolis’te Bir Dağ Kent” adlı kitapları yayımlandı. Pek çok özel dergi sayısını hazırladı. “Ege Gezisi”, “Gediz”, “Kuşadası”, “Yörük Ali”, “İzmir”, “Aydın” ve “9 Eylül” belgesellerine imza attı. Pek çok kurum tarafından ödüllendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!