Artvin'in kurtuluş yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Artvinin kurtuluş yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 12:56

- Vali Kemal Cirit, kutlama mesajı yayımladı

Haberin Devamı

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'in 95. kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Cirit, mesajında, şanlı tarihteki kahramanlık destanlarından birinin de 95 yıl önce Artvin'de yazıldığını belirtti.

Milletin bağımsızlığa olan tutkusunu, tarihi geçmişte defalarca gösterdiklerini ifade eden Vali Cirit, şunları kaydetti:

"Milli mücadele, büyük devlet adamı ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başarıyla sonuçlanmış ve Artvin de 7 Mart 1921'de bunu dost ve düşman herkese göstermiştir. Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla milli mücadele yılları bütün sıkıntıları ve zorlukları ile bizim gururla andığımız, göğsümüzü kabartarak anlattığımız ve ecdadımızı hayırla yad ettiğimiz yıllardır. Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, gelişmiş bir Türkiye ve gelişmiş bir Artvin için çabalarken tarihimizi asla unutmayacağız. Bu anlamlı günde, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Artvin ve il dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin Kurtuluş Günleri'ni kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!