Artvin’de ‘Matematik Ligi' yarışmasını İskebe Anadolu Lisesi ekibi kazandı

Güncelleme Tarihi:

Artvin’de ‘Matematik Ligi yarışmasını İskebe Anadolu Lisesi ekibi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 15:53

Artvin’de ‘Matematik Ligi' yarışmasını İskebe Anadolu Lisesi ekibi kazandı

Haberin Devamı

Adem GÜNGÖR/ARTVİN (DHA) - Artvin Anadolu Lisesi Matematik Kulübü Rehber Öğretmeni Z.Olgun Yazar´ın projelendirdiği ve merkez ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen Matematik Ligi final karşılaşmasıyla sona erdi. FRAKTAL ekibi ile mücadele eden İskebe Anadolu Lisesi, Matematik Ligi’nin şampiyonu oldu.

Öğrenciler arasında iletişimi artırmak, matematiğe sempati kazandırmak ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamanın amaçlandığı Matematik Ligi’nin Artvin Anadolu Lisesi’nde yapılan son karşılaşmasında Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni temsil eden RASYONEL takımı ile İskebe Anadolu Lisesi’ni temsil eden FRAKTAL takımı kıyasıya mücadele etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özyer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı yarışmada İskebe Anadolu Lisesi, Matematik Ligi’nin galibi oldu. Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ikinci, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Bu anlamda faaliyetin, öğrencilerin matematiksel analiz ve işlem yeteneklerini geliştirmek, problemler üzerinde çoktan seçmeli değil çoğul düşüncelerle çözümler üretmek ve ekip ruhu oluşturmak amacıyla tasarlanan bir bilgi yarışması olduğuna vurgu yapan Artvin Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cevdet Oral, projenin amacına ulaşmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti, emek veren öğretmenlere ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Dereceye giren okullara ödüllerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle Matematik Ligi sona erdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!