Damızlık boğalar sahiplerine verildi

Güncelleme Tarihi:

Damızlık boğalar sahiplerine verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 15:57

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bölge hayvancılığını desteklemek amacıyla Ardahan'a gönderilen 39 boğa, proje kapsamında sahiplerine teslim edildi

Haberin Devamı

ARDAHAN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bölge hayvancılığını desteklemek amacıyla Ardahan'a gönderilen 39 boğa, "Canlı Damızlık Boğa Desteği Projesi" kapsamında sahiplerine verildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Urfa Ceylanpınar Çiftliği'nden sağlanan 39 boğa, Atatürk Mahallesi'ndeki Ardahan Hayvan Pazarı'nda çiftçilere tutanak karşılığında teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ardahan İl Müdür Yardımcı Turgay Şişman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk etapta 3 yıl boyunca çiftçi tarafından bakım, beslenme taahhüdü neticesinde başvuruların onaylandığını, bu kapsamda 39 çiftçiye 35 simental ve 4 montofon ırkından olan "damızlık boğa" verildiğini söyledi.

Toplam 39 hayvan için 312 bin liranın, 87 bin 360 lirası yatırımcı tarafından, 224 bin 640 liranın da devlet katkısı olarak TİGEM'e ödendiğini belirten Şişman, "Bu projeyle amacımız ilimizdeki hayvancılık yatırımlarını desteklemektir. Bu kapsamda bakanlar kurulu kararı var. Burada başvuru şartları en az 10 anaç sığıra sahip olan, kayıtlı işletmesi başvuru tarihi itibarıyla 1 yılda daha önce olan tüm çiftçiler için geçerlidir. Yöremizin hayvan desenini, ırk çeşitliliğini çok iyi noktaya getireceğine inanıyorum. Yaklaşık 800 kilogram ağırlığında gayet kaliteli ırklardır. Çiftçilerimizin de desteğiyle bu alandaki çalışmamız iyi bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şişman, projenin genişletilerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!