Btc Ve KOSGEB’den Girişimcilere Destek

Güncelleme Tarihi:

Btc Ve KOSGEB’den Girişimcilere Destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 11:34

BTC VE KOSGEB’DEN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

BTC Şirketi tarafından desteklenen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi” 2015 yılında da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine devam ediyor.
Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi Koordinatörlüğü” Ardahan’da düzenlenecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” için KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.
Protokol töreninde konuşan KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık, “2014 yılında BTC ile birlikte Ardahan’da düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitiminin başarılı olduğunu ve katılımcıların kendi iş yerlerini kurmaya başladıklarını, düzenlenecek yeni kursun da yeni girişimcilere önemli katkılar sağlayacağını” belirtti. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ise “12 Mart-8 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uygulamalı girişimcilik eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan girişimcilere KOSGEB’e sunacakları iş planlarının hazırlanmasında teknik destek sağlayacaklarını ve hatta kendi işyerini kurmaya karar veren girişimcilere maddi destek vereceklerini” dile getirdi.
Kaya, “katılımcıların çoğunluğunun kadın olmasının kadın istihdamı açısından önemli olduğunu, bu kursa 19 kadın girişimcinin kabul edildiğini ve kursa olan ilgilinin yoğun olması nedeni ile bu yıl içerisinde Ardahan’da yeni bir uygulamalı girişimcilik eğitim programı düzenleyeceklerini” belirtti.
Kaya, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Ardahan merkezden 23, Damal’dan 3 ve Hanak’tan 4 kişi olmak üzere toplam 30 kişi’nin katılacağını söyleyerek, ’’Deneyimli bir öğretim üyesi tarafından yürütülecek olan eğitim programında girişimcilik ile ilgili temel konuların yanı sıra girişimcinin sahip olması gereken kişilik özellikleri ve girişimciliğin temel unsurları ele alınacak ve iş fikri geliştirme yöntemlerine yönelik görüş ve yorumlara yer verilecektir. Ayrıca teorik olarak anlatılan konuların uygulamaya dönüştürülmesi için atölye çalışmaları da yapılacaktır.’’ Şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!