YAZIK BU ÇOCUKLARA

Güncelleme Tarihi:

YAZIK BU  ÇOCUKLARA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2020 09:44

Antalya’yı TFF Kadın 1. Ligi’nde temsil eden 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı oyuncuları, antrenman yapacak saha bulamadıkları için küçük bir parkın beton zemininde çalışmalarını yürütüyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 10 yıl önce kurulan ve kenti Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1’inci Lig’de temsil eden tek takım olan 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı, antrenman yapacak saha bulamadığı için çalışmalarını Antalyaspor’un eski stadyumunun bulunduğu Karaalioğlu Parkı içindeki küçük bir alanda yürütüyor. Parkın içindeki çim alanın yetersiz olması nedeniyle beton zeminde çalışan genç sporcular Öznur Taş, Yağmur Özkumru, Arzu Akkurt, Esra Manya, Elif Caner, Beyzanur Aslan, Kevser Kartal ve Katya Kuksa’nın tek isteği geçici olmayan, antrenmana uygun bir saha.

YAZIK BU  ÇOCUKLARA

‘YETERLİ DESTEK YOK’
Takım çalışmalarını çok zor şartlar altında yürütebildiklerini kaydeden kulüp başkanı Süleyman Türk, “Biz her sene en fazla uluslararası maça çıkan takımız. Aralık ve nisan ayları arasında şehrimize gelen milli takımlar ve diğer yabancı takımlarla dostluk maçları yapıyoruz. Türk kadın futbolunu, şehrimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Ama bunu yaparken de şehirden aynı desteği gördüğümüzü söyleyemem” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘POZİTİF AYRIMCILIK OLMALI’
Tüm uğraşlarına rağmen takımın antrenman yapacağı saha bulamadıklarını vurgulayan Türk, “İklim koşullarının son derece iyi olduğu, imkânlarla dolu bir şehirde sporcuların saha sıkıntısının olması, şehri yönetenlerinin ayıbıdır. Tıpkı Anayasa’da olduğu gibi biz de kendi alanımızda kadınlara pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Bir ülkede köklü bir spor kültürünün oluşması için kızların mutlaka bu işe merak salması lazım” dedi.

YAZIK BU  ÇOCUKLARA

ONLAR BU ŞEHRİN KIZLARI
Çoğu üniversite öğrencisi ve milli sporcu olan kadın futbol takımının antrenörü Tamer Ay, yaşları 10 ile 26 arasında değişen altyapı oyuncularını çekirdekten yetiştirip futbola kazandırdıklarını söyledi. Ay, şöyle devam etti: “Saha bulmak için yaptığımız her başvuruda ‘Onlar bu şehrin kızları’ diyoruz ama binlerce takıma ev sahipliği yapan, yüzlerce sahanın olduğu bir şehirde varlık içinde yokluk yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

‘DAHA AZİMLİLER’
“Aileleri kötü alışkanlıkları olmasın diye onları spor konusunda destekliyor. Biz de onlara sadece futbolu değil, iyi dostluk kurmayı, takım olmayı öğretiyoruz. ‘Futbol erkek sporudur’ algısını onlarla kırıyoruz. Ben birçok erkek takımıyla çalıştım, ama kızlardaki azim ve disiplin erkeklerden 10 kat daha fazla diyebilirim.”

BAKMADAN GEÇME!