Yaz Kuran kurslarında bocce sporu

Güncelleme Tarihi:

Yaz Kuran kurslarında bocce sporu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 16:51

Yaz Kuran kurslarında bocce sporu

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ'de yaygınlaşmaya başlayan bocce sporu kursu, İlçe müftülüğü tarafından Yaz kuran kurslarında da verilecek.
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Yağmur Uzun ve bocce antrenörü Derya Yıldız, Beden Eğitimi öğretmenlerinin ardından imamlara bocce sporunun nasıl oynandığını uygulamalı olarak gösterdi. İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nında yer aldığı uygulamada, imamlar bocce sporunu öğrendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Tunç, Beden Eğitimi öğretmenlerinin ardından imamlara da bocce eğitimin verdiklerini belirtti. Ahmet Tunç, "Antrenman sahasında imamlar karşılıklı müsabaka ve atışlar yaparak bu yeni sporu tanıma fırsatı buldu. Bocce, yarı olimpik ve kökeni Anadolu'ya dayanan bir spordur ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Artık yazın Kuran kurslarına katılan öğrenciler de bocce sporunu öğrenecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!