Yardım melekleri seçim yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yardım melekleri seçim yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:20

Yardım melekleri seçim yaptı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Antalya Şubesi'nin olağan genel kurulunda Havva Çobanoğlu 14'üncü kez oy birliğiyle başkan seçildi.

Akra Otel'de gerçekleşen TYSD Antalya Şubesi'nin genel kuruluna 88 üyeden 40'ı katıldı. 22 yıldan beri başkanlık görevini sürdüren Havva Çobanoğlu derneğin faaliyet raporunu okurken, 19 Şubat 1922'de 'Yoksul Kadına Yardım Cemiyeti' ismiyle kurulduğuna dikkat çekti.

Derneğin adının Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kadın yoksul olmaz, kadın biz zati bir varlıktır' demesi üzerine 'Türkiye Yardım Sevenler Derneği' olarak değiştirildiğini hatırlatan Başkan Çobanoğlu, "Bu yıl TYSD'nin kuruluşunun 90'ıncı yılını kutluyoruz. Bu yıla ulaşmamıza emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

KADINLARA SANATLARI EĞİTİMİ

Havva Çobanoğlu, TYSD Antalya Şubesi olarak başta eğitim ve sağlık olmak üzere hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Havva Çobanoğlu, dernek binasında Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle farklı semtlerde yaşayan kadınlara yönelik el sanatları eğitimi verdiklerini, üretilen eserleri dönem sonunda sergilediklerini ifade etti.

Başkan Çobanoğlu, bugüne kadar 400 üniversite öğrencisine burs verdiklerini, halen 30 öğrenciye de burs vermeye devam ettiklerini ifade etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Her yıl ihtiyaç sahibi 177 aileye de erzak, ev eşyası, kıyafet yardımı yaptıklarına değinen Havva Çobanoğlu, "Genç kızlara çeyiz desteğinde bulunuyoruz, çocukların okul forması, ders kitabı ve kırtasiye yardımı yapıyoruz" diye konuştu.

ÇOBANOĞLU YİNE BAŞKAN

Faaliyet raporunun onaylanmasının ardından yeni yönetim, denetim ve danışma kurullarının belirlenmesi için seçim yapıldı. Kurula katılan 40 üyenin oy birliğiyle TYSD Antalya Şubesi Başkanlığı görevine Havva Çobanoğlu yeniden seçildi. Havva Çobanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu ise Yıldız Tütüncüoğlu, Mualla Doğan, Neşe Baykan, Emel Şan, Sebahat Çetinkaya, Bahriye İçli, Hatice Tık, İnci Kaya'dan, denetim kurulu da Lale Bileydi, İnci Savran, Tülay Peyker Ercenk'ten, danışma kurulu; Esma Çöl, Selma Top ve Rabia Doğan'dan oluştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!