YANLIŞ DÖNÜŞÜM KENTE İHANETTİR

Güncelleme Tarihi:

YANLIŞ DÖNÜŞÜM KENTE İHANETTİR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 09:21

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yanlış şehircilik uygulamalarının kentteki sorunların büyümesine neden olduğunu söyledi. Hürriyet’e konuşan Sert, “Ulaşım, otopark, alt yapı ve üst yapı da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer plansız davranmayı sürdürürsek sorunlar daha da artacak. Biz her zaman ada bazında dönüşümü savunuyoruz. Eski binayı yıkıp yenisini yapmak kentsel dönüşüm değildir” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sert, inşaat sektörü ile ilgili son gelişmeleri Hürriyet Akdeniz’le paylaştı. Sektörün gelişmesi ve doğru şehircilik uygulamaları için kentsel dönüşümün önemine dikkati çeken Sert, “Kentsel dönüşümü doğru şekilde uygularsak geleceğimizi yeniden inşa etmiş oluruz” dedi.

DÖNÜŞÜM DOĞRU YAPILMALI

Yanlış şehircilik uygulamalarının kentteki sorunların büyümesine neden olduğunu savunan Sert, “Ulaşım, otopark, alt yapı ve üst yapı da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer plansız davranmayı sürdürürsek sorunlar daha da artacak. Biz her zaman ada bazında dönüşümü savunuyoruz. Eski binayı yıkıp yenisini yapmak kentsel dönüşüm değildir. Böyle bir uygulama ancak rantsal dönüşüm olur. Açıkça ifade ediyorum; bu tavır Antalya’ya ihanet anlamına gelir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YANLIŞ DÖNÜŞÜM KENTE İHANETTİR

AYAKTA KALAMAYIZ

Pandemi sürecinde inşaat malzemesi fiyatlarında çok ciddi dalgalanmalar yaşandığını vurgulayan Sert, şöyle devam etti: “Sektörün en büyük sorunu malzeme fiyatlarındaki dengesizlik. Her kalemde sıkıntı yaşıyoruz. Geçen yıl tonunu 3 TL’ye aldığımız malzeme bugün 7 TL’ye ulaştı. Fiyatı yüzde 150 artan ürünler var. Bu şartlarda sektörün ayakta kalma şansı yok. Fiyatları köpürtülen ürünler de çok fazla. Mesela çimento.”

TÜKETİCİ MAĞDUR OLUYOR

“Fiyat artınca maliyet artıyor. Maliyet artınca tüketici ev hayallerinden her geçen gün uzaklaşıyor. Bir an önce malzeme fiyatları ile ilgili geniş kapsamlı çalışma yapılmalı. Ana malzemelerin piyasada sadece belirli firmalar tarafından yönlendirilmesinin önüne geçilmeli. Ürün fiyatları elbette aratabilir ancak geceden sabaha bir ürünün fiyatı tavan yapıyorsa bu doğru bir yaklaşım olmaz.”

BARET TAKTIRAMIYORUZ!       

İnşaat sektöründe iş güvenliğinin en üst noktada olması gerektiğini kaydeden Başkan Sert, “Biz her şantiyemizde güvenlik önlemlerini en üst noktada tutmaya gayret gösteriyoruz. Ancak sadece önlem almak yetmiyor. İşçinin de bu önlemleri uygulaması şart. Biz bazı şantiyelerde işçiye baret, emniyet kemeri taktırmakta zorluk çekiyoruz” diye konuştu. m Melih KOYUNCUOĞLU/Eda ASLAN/HÜRRİYET

 

ARAP ÜLKELERİ ÖNE GEÇTİ

Haberin Devamı

Yabancıya konut satışında Antalya’nın öncü kentler arasında yer aldığını vurgulayan Sert, “Daha önce Rusya, Almanya ve İngiltere’de yaşayanların sektöre ilgisi yoğundu. Son dönemde ise Arap ülkelerinden gelen yatırımcılar ciddi şekilde konut alıyor” dedi.

 KALİTEMİZ ÇOK İYİ

Antalya’da beton kalitesinin çok iyi olduğunu savunan Sert, “Beton bir binanın temel taşı. Beton ne kadar kaliteli olursa güvenlik seviyesi o kadar üst düzeyde olur. Antalya’daki inşaatlarımızın beton kalitesi bağımsız firmalar tarafından düzenli olarak test ediliyor. Kalite konusunda hiçbir sorunumuz yok” diye konuştu.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!