VALİ SORDU GENÇLER ANLATTI

Güncelleme Tarihi:

VALİ SORDU GENÇLER ANLATTI
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2022 09:45

75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Sıfır Atık Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, samimi bir sohbette öğrencilere hayata dair sorular sordu.

Haberin Devamı

75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek Sıfır Atık Kütüphanesi’nin açılışını yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, öğrencilerle satranç oynayıp kitap okudu. Gençlerle, hayallerine ve eğitimden beklentilerine ilişkin bir sohbet gerçekleştiren Yazıcı, onlara karşılaşmaktan en çok rahatsız oldukları davranışlarla ilgili de bir anket yaptı. Vali Yazıcı, okulun 9-A sınıfı öğrencisi Eylül Karay ile satranç oynadı.

HAYATA DAİR SOHBET

AHENK ve Sıfır Atık projeleri kapsamında, öğrencilere geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla yapılan etkinlikte Hürriyet’e konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şöyle konuştu: “AHENK Projesi’yle şehrin her noktasında bir sinerji oluşturma gayreti içerisindeyiz. Başta okuma alışkanlığının kazandırılması olmak üzere okullarda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Okumayı motto haline getirdik. Bulunduğum bütün şehirlerde okuma saatini zorunlu kılıyorum. Okullara giderek çocuklarımızla okuma saati etkinliğini gerçekleştirip ardından da hayata dair sohbet etmeye çalışıyorum.”

‘TEK NASİHATİM KİTAP’

Haberin Devamı

“Günlük yaşamlarındaki gerçeklerle onları yüzleştirmeye çalışıyorum. Bugün sizler de şahit oldunuz. Çocuklar ısrarla benim nasihat etmemi gerektiren sorular soruyorlar. Tek nasihatim, dostlarınızdan biri kitap olsun. AHENK Projesi’yle inşallah Kaş’tan Gazipaşa’ya, Gündoğmuş’tan kadar Antalya’nın tamamında bir dönüşüm hedefliyoruz. Özellikle geride kaldığı değerlendirilen meslek liseleri olmak üzere okullarımızı ayağa kaldırmak, eksikliklerini karşılayarak moral bozukluklarını gidermek istiyoruz.”

‘DUVARLARI KALDIRMAK LAZIM’

Okul sohbetleri sırasında birçok öğrencinin hayrete düştüğünü söyleyen Yazıcı, “Çocuklar ‘vali’ dendiğinde daha resmi, ciddi bir yaklaşım bekliyorlar. Ama onlarla sohbet edebilmek için o duvarları biraz kaldırmak lazım. Günlük yaşamdan konuları konuşarak bunu yapmaya çalışıyorum. Farkındaysanız herkes güvenden bahsediyor. Biz de AHENK Projesi’nde çocuklarımızın kalbine insan sevgisi ile başlayan değerleri yerleştirmek istiyoruz. Onların her manada niteliklerini artırmak adına bir kampanyanın içerisindeyiz.”

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR

Eğitim dışındaki kurum ve kuruluşların, sivil gönüllülerin merceklerini okullara çevirmek istediklerini belirten Yazıcı, “Kaymakam arkadaşlarım, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçelerdeki kurum amirleri, okulları ziyaret ediyor. Çocuklara gelecek için bir vizyon çizmeye çalışıyoruz. Daha önce çok iyi sonuçlar aldık, şimdi de alacağız. Bu memlekette İlhan öğretmenin, Ayşe öğretmenin tek başına bir köyü, bir mahalleyi, bir kasabayı değiştirdiğinin yüzlerce hikâyesi var. Öğretmen arkadaşlarımız aynı amacı sahiplendiğinde, mükemmel bir sonuç çıkaracağıma inanıyorum” dedi.

ATIKLARLA SANAT

Kütüphanenin hayata geçirilmesine öncülük eden öğretmen Serpil Toralı, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Bu kütüphaneyi, baştan sona atık malzemelerden hazırladık. Daha çok çöp diye tabir ettiğimiz ürünleri burada yenileyerek, sanatsal çalışmalarla yeniden hayata kazandırdık. Bisiklet jantlarından abajurlar, vantilatörlerden avizeler, kumaşlardan lambalar, bilgisayar parçalarından panolar, zarar görmüş trafik levhalarından oturma grupları hazırladık.”

ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ

Haberin Devamı

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşen Ünal da projeyi yaklaşık 2 aylık bir süreçte tamamladıklarını belirterek, “9 Aralık’ta kütüphane için atık malzeme toplamaya başladık. 75. Yıl Anadolu Lisesi’nden sıralar ve malzemeler alındı. Atölyeler kuruldu ve kütüphane için çalışmalar başladı. Tüm ürünler öğretmenlerin emekleriyle çıkarıldı. 9 Şubat’ta kütüphanemiz tamamlandı” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!