Uysal engellilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uysal engellilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 17:09

Uysal engellilerle buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla düzenlenen yemekte, engeliller ve aileleriyle buluştu.
Muratpaşa Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla 1000'e yakın engelli ve aileleriyle öğle yemeğinde biraraya geldi. Muratpaşa Belediyesi'nin engelli çalışanları da yemeğe katıldı. Belediyenin engelli çalışanları, çalışmalarından dolayı Başkan Uysal'a plaket takdim etti. Yemekte Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin engelli çocuk ve gençlerden kurulu 'Dansın Yıldızları' topluluğu da Türkiye'nin 7 bölgesinden küçük örneklerle halk oyunları gösterisi sundu.
Başkan Uysal, işaret diline de çevrilen konuşmasında, "7 gün 24 saat engellilerimize ekip gönderen bir belediyeyiz. Yaşlılarımızı yaşlı evlerinde ağırlayan, evde bakım hizmeti sunan ve huzurevlerinde bakan bir belediyeyiz" dedi.
'ALINIYORLAR'
Belediyeciliğe ilişkin bu yaklaşımın bazı kamu yöneticilerinde alınganlığa neden olduğunu belirten Uysal, bunun karşısına 'Döktüğümüz betondan insan faydalanmıyor mu? O insan merkezli değil mi? Geçit yapıyor, asfalt döküyoruz. O da insan merkezli değil mi?' gibi çeşitli savunma mekanizmaları geliştirildiğini söyledi. Başkan Uysal, Muratpaşa'da hayata geçirdikleri insan merkezli politikaların çok daha farklı bir içeriğe sahip olduğunun belirterek, şöyle devam etti:
“İnsanlar kullanıyor ama bazı çalışmalar vardır ki, sadece bir insanın hayatını kolaylaştırır, hayata bağlar. Diğerleri dolaylı olarak insana hizmet eden çalışmalar. Bir yere üstgeçidi insan öncellikli değil, araç öncelikli davrandığınız için yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bir yere, dev ihalelerle dev binalar dikerek insana hizmet etmiş olmuyorsunuz. Bakarız o binaya, insanlar ne kadar faydalanıyor ya da o paraya kaç insan yararlanıyor. '10 milyon harcadım dev bina yaptım.' Kaç insan kullanıyor? 200 kişi. 'Hiç bina yapmadım 6 bin kişilik organizasyon yapıyorum. O paranın da 9 milyonu cebimde kalıyor.' Hangisi önemli?"
FİLM GÖSTERİMİ
Muratpaşa Belediyesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Belediye Kültür Salonu'nda Sinan Uzun'un yönetmenliğini yaptığı Haldun Dormen ve Asuman Dabak, down sendromlu Can Ayan, bedensel engelli baletler Mehmet Sefa Öztürk ve Bora Acar Zöngür'ün de rol aldığı 'Adım Adım' filminin gösterimi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!