Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde Akdeniz Bilişim Zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde Akdeniz Bilişim Zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 16:51

UAÜ'DE BİLİŞİM ZİRVESİ DÜZENLENDİ.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, tarafından ‘Akdeniz Bilişim Zirvesi’ Rixos Dowtown Otel’de gerçekleştirildi.
Zirveye büyük katılım gösteren öğrenciler dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Google Arama Motoru’nun Türk Yazılım Mühendisi Selim Önal ve Microsoft Bölge Direktörü Doran Yöndem ile bir araya geldi.
UAÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen programa Isparta, Burdur, Mersin ve Antalya’dan öğrencilerin yanı sıra yazılım ve teknolojiyle ilgilenenlerde katıldı.
Zirvede sunum yapan Selim Önal, Google’nin çalışma stratejileri ve kariyerle ilgili bilgiler verdi.
Google’ın amacının tüm dünyadan bilgileri düzenlemek ve bunları herkes için erişilebilir, kullanışlı hale getirmek olduğunu aktaran Önal, “ Google’ın en temel amacının ise herkesin kişisel asistanı olmaktır. Şirket eleştirilere ve geri dönüşlere son derece açıktır. Yaşa ve cinsiyete bakılmaksızın “iyi yazılım” yapabilen kişilere kapılarımız açıktır. Stresli bir işimiz yok, çalışma arkadaşlarıma güveniyorum. Birbirimize güvenmemiz ve bir rekabet içinde olmamız bize başarıyı getiriyor” dedi.
Türkiye’de bilişim alanında verilen eğitimle ilgili sorulan soruya cevap veren Önal, bu eğitimin çok iyi olduğunu, ancak tek başına yeterli olmayacağı kaydetti.
Önal, öğrencilerin işe alım süreci ve güvenlikle ilgili meraklarını da gidererek Goog’ye herkesin iş başvurusu yapabileceğini aktardı.
Microsoft Bölge Direktörü Doran Yöndem ise şirketinin yazılım çalışmaları ve “bulut” teknolojisi üzerinde durdu.
Bulut teknolojisinin insanların hayatına kolaylık getirdiği gibi zaman ve maliyetten de tasarruf da sağladığını aktaran Yöndem, Microsoft’un çalışmalarını Amazon ve Google gibi firmalarla karşılaştırmalı olarak anlattı. Yödem, Adobe’un Photoshop gibi programları bulut üzerinden kullanıcıların hizmetine sunmasını ise kaynak yazılımların sürekli olarak kontrol altında tutulmasına olanak verdiğini hatırlattı. Yöndem, bu yöntemin ise kullanıcıları daha büyük masraflardan kurtardığını söyledi.
Yazılımcı olmak isteyenlere de önerilerde bulunan Yöndem, gününün 18 saatini bilgisayar başında geçirmek isteyenlerin yazılımcı olabildiğini aktardı.
Kendisinin ilk yazılımını 6’ıncı sınıfta yaptığının altını çizen Yöndem, iyi bir yazılım için en az 10 yıllık bir deneyim ve birikimin olması gerektiğini belirti.
Zirvenin diğer bir konuğu olan Tolga Garipoğlu, 1990’lı yılların interaktif oyun programı Hugo hakkında bilgiler verdi. UAÜ’den Timuçin Diş ve Pixel Akademi’den Emrah Kozan katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!