Türkiye Golf Milli Takımı Sportif Direktörü Şimşek: "Ne kadar uluslararası turnuva varsa puan almaya çalışacağız"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Golf Milli Takımı Sportif Direktörü Şimşek: Ne kadar uluslararası turnuva varsa puan almaya çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 18:15

Türkiye Golf Milli Takımı Sportif Direktörü Şimşek: "Ne kadar uluslararası turnuva varsa puan almaya çalışacağız"

Haberin Devamı

Namık Kemal KILINÇ / SERİK(Antalya),(DHA) - TÜRKİYE Golf Milli Takımı Sportif Direktörü Erol Şimşek, "Mart ayında Malta'da 18 yaş altı gençler turnuvasına gideceğiz. Arjantin'de Ekim ayında Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları var. Arjantin’e gitmek için 25 Temmuz’a kadar ne kadar uluslararası turnuva varsa puan almaya çalışacağız" dedi.
Türkiye Golf Milli Takımı Sportif Direktörü Erol Şimşek, Kadınlar Milli Takımı'nın Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki kampına ilişkin açıklama yaptı. Kampın 20- 25 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildiğini aktaran Erol Şimşek, "Bu yıl ilk defa kadınlarla kamp yaptık, çok iyi ve faydalı oldu. Şu anda bu bölgede 3 turnuva oynanıyor. Bu turnuvalarda 6 amatör, 1 profesyonel golfçümüz oynadı. Ali Altuntaş turnuvalarda kazandı. Bu oyuncular için çok önemli çünkü 2- 3 aydır oyun oynamadılar. Sadece kulüplerinde antrenman yaptılar. Oyuncular nerede olduğunu görmek istiyor. Yarın erkeklerin kampı başlayacak, ayın 4'üne kadar sürecek. 2 gün sonra oynanacak turnuvada yeniden oynayacaklar. Bu turnuva sonuçlarını analiz edeceğiz. Eksikliklerini tamamlayacağız. Bu sene yoğun bir programımız var" dedi.
'KADROMU BELİRLEMEK İSTİYORUM'
Haziran ayında Akdeniz Oyunları, Ağustosta ise İrlanda'da Kadınlar Dünya Şampiyonası olduğunu hatırlatan Erol Şimşek, "Hafta sonları ikişer günlük antrenmanlar yapacağız. Kadromu belirlemek istiyorum. Kadromuz belirlendiğinde Akdeniz Oyunlarında 3 kadın, 3 erkek oynayacak. Mart ayında Malta'da 18 yaş altı gençler turnuvasına gideceğiz. Arjantin'de Ekim ayında Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları var. Arjantin’e gitmek için 25 Temmuz’a kadar ne kadar uluslararası turnuva varsa puan almaya çalışacağız" diye konuştu.
'ALİ'YE DE TAKVİM HAZIRLAYACAĞIZ'
Bu yıl Türkiye liginde 6 profesyonelin oynadığını kaydeden Erol Şimşek, şöyle devam etti:
"Profesyoneller için elimizde kontenjan var. Hangi profesyoneli yurt dışına göndereceğimizi burada belirleyeceğiz. Geçen yıl oyuncu yurt dışına gidiyor. Hiç oyun oynamadan gidiyor. Ama bu sene 2 haftada bir ligde oynayacağı için bizim için çok önemli. Ali Altuntaş'ın bu ikinci sezonu olacak. Challenge Tour'da iki kat yaptı. Formu çok iyi. Ligde de 2 haftada bir oynayacağı için form tutabilir. Ondan daha iyi sıralamalar bekliyoruz. Turnuva takvimi henüz hazırlanmadı. Amatörlere turnuva takvimi hazırladığımız gibi Ali'ye de takvim hazırlayacağız. Ali'nin hedefi European Tour'da oynamak. Challenge Tour'da puanlar toplamak. 2019-2020'de 20'den fazla turnuvada oynaması gerekir. Ali şu anda en fazla 7 turda davetiyeli oynayabilir. Bu turnuvalarda ilk 10 sıralamasına girdiği takdirde bir sonraki turnuvada da oynamaya hak kazanabilir. Onun için çalışması lazım."
'FEDERASYON FAZLASIYLA GÖREVİNİ YAPIYOR'
Federasyonun kendilerine inanılmaz bir destek verdiğini vurgulayan Erol Şimşek, "Yurt dışına baktığımızda uçak biletlerini federasyonlar ödemiyor ama bizde uçak bileti ve konaklamalar federasyonumuz tarafından ödeniyor. Bu çok önemli. Bizim görevimiz oyuncu çıkartmak federasyon fazlasıyla görevini yapıyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!