TURİZMİN SİGORTASI: YERLİ TURİST

Güncelleme Tarihi:

TURİZMİN SİGORTASI: YERLİ TURİST
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2019 10:28

İstanbul’da kapılarını açan EMITT Fuarı’na 2019’u Aspendos yılı ilan eden Antalya damgasını vurdu. Fuarla ilgili ilk izlenimlerini Hürriyet muhabiri ile paylaşan sektör temsilcileri, yerli turistin önemine dikkati çekti.

Haberin Devamı

DÜNYANIN dört büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) 2019’u Aspendos yılı ilan eden Antalya damgasını vurdu. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuarla ilgili ilk izlenimlerini Hürriyet muhabiri ile paylaşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya standına yönelik ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

TURİZMİN SİGORTASI: YERLİ TURİST

ŞOKLARDAN AZ ETKİLENİRİZ

Fuarın ilk 2 gün sektör profesyonellerine açık olduğunu hatırlatan Yağcı, turizmde iç ve dış pazar arasındaki dengenin önemine dikkati çekerek şöyle dedi:
“Sektörün sadece kötü zamanlarında değil, iyi zamanlarında da iç pazarın önemini gözden kaçırmamalıyız. Turizm sektöründe güçlü olmak istiyorsak iç pazarı her zaman canlı tutmalıyız. İç pazar güçlü olursa dış pazarda yaşanan şoklardan o kadar az etkileniriz.”

DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR

Haberin Devamı

“Biz bu süreci 2016 yılında çok yakından gözlemledik. Sektörde yaşanan sıkıntıyı iç pazarda yakalanan büyümeyle aşmaya çalıştık. Büyük ölçüde bunu başardık ama iç pazarın güçlendirilmesi, hedeflerinin büyütülmesi konusunda daha çok yol almamız gerekiyor. Fuarın ilk gününe baktığımızda yoğun bir talep gözlemledik. Bu ilgi sektör açısında umut verici. Biz tüm planlamalarımızı eksiksiz yapıp 2019 yılının geçen yıldan daha iyi geçmesini ümit edeceğiz.”

TURİZMİN SİGORTASI: YERLİ TURİST

DARALMA UYARISI

EMITT Fuarı’nın son dönemde çok önemli bir noktaya geldiğini kaydeden Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, “Fuarın yansımaları gerçekten güzel. Ancak fiyat artışları nedeniyle iç pazarda küçük de olsa daralma sezinliyoruz. Bu demek oluyor ki daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz uyarıları dikkate alarak planlamamızı yapmaya başladık” dedi.

BERLİN VE MOSKOVA ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Sektörün genelini görmek için Berlin ve Moskova’da yapılacak fuarlardan çıkacak sonuçların çok önemli olduğunu ifade eden Barut, “Ana pazarlarda iyi yönlü atılacak her adım bizi bir basamak üste taşır. Şu anki tabloya baktığımızda 14 milyon turist seviyesinin üzerine çıkacağımızı söyleyebilirim. Tabi planlama yaparken iç pazarın önemini asla unutmamak gerekiyor” diye konuştu.

BAKAN’DAN SEFER MÜJDESİ

EMITT Fuarı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan protokole istinaden nisan ayı itibarıyla Antalya Havalimanı’na öncelikle yoğun turist tedariki sağlayan ülkelerden tarifeli sefer başlatma kararı aldıklarını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!