TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri

Güncelleme Tarihi:

TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 16:18

- Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay: "Altyapımıza önem vermemiz, yeni isimler çıkarmamız gerekiyor" - Teknik direktör Vural: "Futbolu kimin yönettiğini bilmemiz lazım"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, altyapıya önem vererek, yeni isimlerin çıkarılması gerektiğini söyledi.

Belek'teki Gloria Golf Resort Hotel'de devam eden TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde "Anadolu'nun Feryadı" başlıklı oturuma katılan teknik direktörlerden Çalımbay, futbolda hem oyunculuk hem teknik direktörlük kısmını gördüğünü hatırlatarak, Anadolu'ya geçildiği zaman "feryat" olduğunu söyledi.

Çalımbay, Anadolu kulüplerinin hakem kararlarının yanı sıra borçlarından dolayı sorun yaşadığını belirterek, "Bu sıkıntıların başında biz geliyoruz. Ligin en kısıtlı bütçesine sahibiz. Devre arasında transfer yasağı gelmesi söz konusu, bu yasak önümüzdeki sezonu da kapsıyor. Büyük bir ihtimalle bu yasak gelecek" dedi.

Haberin Devamı

Sorunun sadece kendilerine ait olmadığını kaydeden Çalımbay, "Bugünlerde yabancı sayısı konuşuluyor, yabancı sayısı fazla mı eksik mi o ayrı bir konu ama borcu olan ekibin transfer yapmama kararının daha önce alınması gerekiyordu. Yabancı konusunda bu kriterin konması takımlar açısından iyi oldu" diye konuştu.

Çalımbay, Bursa deplasmanına gittiklerinde altyapı çalışmalarından gururlandığını ifade etti. Çalımbay, "Bu tesisler Anadolu'nun her tarafında yok, altyapımıza önem vermemiz, yeni isimler çıkarmamız gerekiyor. Kurtuluşumuzun altyapıda olduğuna inanıyorum. İyi oyuncular yetiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Oynadıkları Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanlarının ardından yaptığı eleştirilerin Fenerbahçe tarafından yanlış anlaşıldığını kaydeden Çalımbay, hakemlerin büyük takımlar lehine etkilendiğini bildirdi. Çalımbay, hakemlere destek verilmesi ve hakemlerin maçlara rahat çıkması gerektiğini söyledi.

Çalımbay, Milli maçların Anadolu'da oynanmasını isteyerek, "Anadolu vazgeçilmez ama eksikleri çok, biraz daha sorunların üzerine gidilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

-Yılmaz Vural

Teknik direktör Yılmaz Vural, 45 yıldır futbol camiasında bulunduğunu ancak futbolu kimin yönettiğini bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

"Futbolu kulüpler mi, federasyon mu, siyaset mi yönetiyor?" diye soran Vural, şunları kaydetti:

"Federasyon başkanının yerinde olsam delegasyon sistemini değiştirirdim. Değiştirmeyecekse orada ne işi var, Yıldırım Bey'in parası var, golf oyna, ye iç harca. 14 yabancı kararı çıktı. Önümüzdeki dönemde seçim olduğunda başka bir yönetim gelip karşı çıkarsa ne olacak. Futbolu kimin yönettiğini bilmemiz lazım."

Vural, kendisinin 24 kulüp değiştirdiğini belirterek, "Bu sorun Türk futbolunun sorunu. 10 günde kulüp mü değiştirilir. Türkiye, profesyonelliğin olmadığı bir ülke, yabancıya her şeyi veren, Türk'e hiçbir şeyi vermeyen bir yapı var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Teknik direktörlerin bir sezonda en fazla 2 takım çalıştırabileceğini hatırlatan Vural, "Kulüplere de bu tarz bir yasak getirilmeli" dedi.

Vural, Osmanlıspor'da ne oyuncularla ne de yönetimle problemi olmadığını belirterek, "Orada benden daha önce olmuş bir problem vardı. Bu nedenle bana karşı saygısızlık yapmayan oyuncu grubuna tepki göstermem gerekiyordu. O kadar adamı yerinden etmektense ben görevden ayrılayım dedim" ifadelerini kullandı.

Yöneticilerin kendi dönemlerine ait borçlardan sorumlu tutulması gerektiğini savunan Vural, "Düzeltmek istesek her şeyi yapabiliriz" dedi.

Vural, "Spor Emekçileri Sendikası" kurulması yönünde Türk-İş'ten davet aldıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!