TATİLCİLERİN YENİ ROTASI: TOROSLAR

Güncelleme Tarihi:

TATİLCİLERİN YENİ ROTASI: TOROSLAR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 10:08

Alternatif turizmin öne çıkmasıyla birlikte Toroslara ilgi arttı. Doğa ve keşif tutkunları bölgenin yayla, göl, şelale ve asırlık ormanlarında güvenli bir şekilde tatil yapıyor.

Haberin Devamı

PANDEMİYLE birlikte değişen tatil tercihleri, kalabalık alanlar yerine doğanın kalbinde gözlerden uzak tatil yapma isteğini öne çıkardı. Sosyal mesafe ve maske gibi zorunluluklar nedeniyle tatilciler kamp ve karavan gibi farklı konaklama seçeneklerini tercih etmeye başladı. Doğa sporları ve izole tatile olan ilgi artınca, macera ve keşif turizmi geçmişe göre daha çok ilgi çeker oldu. Bireysel ve ekolojik turizmin öne çıkmasıyla birlikte Toroslar ilgi odağı haline geldi.

DOĞU İLÇELERİ GÖZDE
Bireysel turizmin artmasıyla birlikte özellikle İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri tatilcilerin gözdesi haline geldi. Toroslar’ın yemyeşil yaylaları, yamaçlarda kurulu köylerinin yanında bölgenin kültürel özellikleri de merak uyandırıyor. Tatilciler, Altınbeşik Mağarası, tarihi Ormana Evleri, Eynif Ovası’nda vahşi doğada yaşayan yılkı atları, ünlü düğmeli evler, dağ kardeleni, ters lale gibi endemikler, Taş Savur’da 2 bin yıllık tarihi çınar ağaçları ve Yörük çadırlarını gibi bölgesel motifleri görebilecekleri rotaları tercih ediyor.

Haberin Devamı

TATİLCİLERİN YENİ ROTASI: TOROSLAR

80 CİVARINDA ŞELALE VAR
Toroslardaki Eğrigöl, Geyik Dağı, Taşeli platosu, Uçansu Şelalesi, Alara Vadisi, Karabul Kanyonu, Söbüçimen ve Karıngöl yaylaları da macera ve keşif tutkunlarını ağırladı. Antalya kuzey sınırlarındaki Orta Toroslar bölgesinde 80 civarında şelale ve çok sayıda göl bulunduğunu belirten yöre halkı, doğa yürüyüşçülerini, kamp ve karavancıları ağırlamaktan memnun.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!