Güncelleme Tarihi:
Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Likya döneminden kalma tarihi taş havuzlara gelenler 10- 12 derece arasında değişen suda hem serinliyor hem de şifa arıyor.
Türkiye'nin büyük bölümünde kavurucu sıcaklar etkisini gösterirken, Demre'de Likya döneminden kalma tarihi taş havuzlar, serinlemek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Demre- Kaş karayolu kenarındaki taş havuzlarda sıcaklığı 10- 12 derece arasında değişen kükürtlü suya giren yerli ve yabancı tatilciler hem serinliyor hem de cilt hastalıkları, kas ağrıları, güneş yanıkları, mantar hastalıkları ve böcek ısırmalarına iyi geldiği söylenen suda şifa arıyor.
Demre Belediyesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 'Soğuk Suda Hayat Var Projesi' kapsamında bölge yeniden düzenlenip havuzlar oluşturulurken, bölgeye gelenler yine şifalı olduğu söylenen çamura giriyor. Bölgede ayrıca bin yıllık olduğu tahmin edilen büyük havuz ile mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği belirtilen 'Burguç' adlı su kaynağı da bulunuyor. Bölge yazın sıcaktan bunalan ve çeşitli hastalıklara şifa arayanların akınına uğruyor.
Yüzündeki cilt sorunu için Antalya'dan geldiğini söyleyen Fatmagül Cesur, "Kükürtlü suyun ve çamurun cilt hastalıklarına etkisini duydum. Onun için geldim. Gerçekten rahatlattığını gördüm. Herkese tavsiye ederim" dedi.
Almanya'dan tatil için Demre'ye gelen Egemen İzmirli de her gün bu suya gelip girdiğini anlatırken, "Her yaz Demre'ye geliriz. Şu an burası 40 derece. Su ise 13 derece. Çok güzel vücudu serinletiyor. Mışıl mışıl uyuyabilirim" diye konuştu.
Kumluca'dan gelen Merve Sarıca ise "Ayaklarımda mantar hastalığı var. Bu suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Genelde bu suya her yaz gelmeye çalışıyorum. Ayak rahatsızlığım geçiyor bu suya gelince. Dışarıda hava çok sıcak. Sıcaktan bunalanlar buraya geliyor" dedi.
FOTOĞRAFLI