Güncelleme Tarihi:
ANTALYA Muratpaşa Belediyesi ile Semt Pazarcılar Odası arasında yaşanan ve yargıya taşınan ‘Cuma Pazarı’ tartışması pazarcı esnafı ve vatandaşın kafasını karıştırdı. Tarihi pazarda ticaret yapan esnafların bir bölümü pazarın bölünmesine ve taşınmasına karşı çıkarken, bazı esnaflar ise taşıma kararının belirli şartlar sağlandığı takdirde olumlu olacağını düşünüyor.
Yüzlerce esnaf, binlerce vatandaşı ilgilendiren tartışmayla ilgili Hürriyet’e konuşan pazarcı esnafı Mehmet Ünal, belediyenin uygulamasına kesinlikle karşı olduklarını belirtirken, diğer bir esnaf Muhammet Akgün, “Keşke bize de soran olsaydı. Bir tarafta belediye, diğer tarafta oda yönetimi. Gerçek görüşleri almak istiyorlarsa pazara gelsinler, esnafın nabzını tutsunlar” dedi.
15 yıldır Cuma Pazarı’nda ticaret yaptığı söyleyen Fahri Yavuz, “Belediye trafiğin olumsuz etkilendiğini söylüyor. Haklılar. Bu Pazar çok yayıldı. Her köşe başına tezgâh açıldı. Eğer derli toplu olmayı sürdürebilseydik taşıma projesi ortaya çıkmazdı. Belki pazarın küçültülmesi ve tezgâh açılan sokakların yeniden düzenlenmesi sorunu ortadan kaldırabilir. Aksi takdirde yayılma devam eder” diye konuştu.
UZLAŞI SAĞLANMALI
Uzun yıllardır pazarcılık yaptığını anlatan Yılmaz Çağan ise şöyle dedi: “Daha modern, daha hareketli bir alanda Pazar alanı oluşturulacaksa taşıma projesi neden olmasın? Her projeye karşı çıkmak doğru değil. Belki yapılan uygulama vatandaşa, esnafa daha iyi imkânlar tanır. Yetkili kurumlar bir araya gelip en iyi kararı almalı. Kavgayla, restleşmeyle bu işin çözülebileceğini düşünmüyorum.”
İKİ FARKLI GÖRÜŞ
Esnaf gibi vatandaş da taşıma projesi ile ilgili ikiye bölünmüş durumda. Uzun yıllardır Cuma Pazarı’ndan alışveriş yaptığını söyleyen Lütfiye Babahan, “Pazarımızı taşımasınlar. Biz yaşlı insanlarız. Pazar uzak bir mahalleye giderse nereden alışveriş yapacağız” derken, bir başka vatandaş Metin Çelik, “Pazar nedeniyle evimize bile giremez olduk. Her köşe başına tezgâh açıldı. Artık bu pazarın ömrü tamamlandı” diye konuştu.