Tarihi mezarlık gün yüzüne çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi mezarlık gün yüzüne çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 15:59

Tarihi mezarlık gün yüzüne çıkarıldı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'da bakımsızlık nedeniyle bitkiler arasında kaybolan, içersinde Osmanlı döneminden kalan mezarların da bulunduğu Beyre Mezarlığı'nı temizledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Gazipaşa Mezarlıklar Birimi, Beyrebucak Mahallesi Beyre Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaptı. İçerisinde Osmanlı döneminden mezarlar bulunan 10 bin metrekare alana sahip Beyre Mezarlığı'nı Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Mezarlık Birimi, bir ay süren hummalı bir çalışmanın ardından gün yüzüne çıkardı. İçinde yaklaşık 2 bin mezarın bulunduğu alan tekrar ziyaret edilebilir hale geldi.

BAŞKAN TÜREL'E TEŞEKKÜR

Gazipaşa Beyrebucak Mahallesi Muhtarı Veli Bir, mezarlığın temizlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel olmak üzere mezarlık hizmetlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan Beyre Mezarlığı gün yüzüne çıktı. Burası tarihi bir mezarlık. En son bu mezarlığa annemi 1983 yılında defnettik. Ondan sonrada bu mezarlık hiç kullanılmamıştı. İçine giremediğimiz mezarlığımız tekrar kullanıma açıldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!