SÜRDÜRÜLEBİLİR GEÇMİŞ (!)

Güncelleme Tarihi:

SÜRDÜRÜLEBİLİR GEÇMİŞ ()
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 11:39

Zor olan bir şeyi daha başardı Antalya Tanıtım Vakfı bünyesindeki Antalya Kongre Bürosu. İstanbul’da dokuzuncusu düzenlenen ACE of MICE Fuarı’nda Antalya yerini aldı. Fuar bünyesinde, ikinci gün, ‘sürdürülebilir destinasyon’ paneli ile Antalya’yı konuştuk, anlattık. Şimdi sırada, tüm dünyadaki toplantı ve eğlence sektörünün profesyonellerinin geldiği IMEX Frankfurt var.

Haberin Devamı

Rahat bir yazı olsun istedim.
Ortam o kadar mutsuz, ümitsiz ve bazen de kaotik ki... 
Ancak eskileri anınca mutlu olabiliyorum kimi zaman.
Eski çocukluk günlerimizi; doğanın kucağında geçirdiğimiz o güzel, yalın ayak günlerimizi. 
Ama deniz kenarı kumullarda ama yaylada elde avuçta kıt olan ile yaşamak ama ne yaşamak! En eğlencelisinden, en plansızından; yeni gün ne buyuruyorsa onu yaşayarak, koşarak, gülerek, ağlayarak ama her zaman gün sonunda yorgunluktan yattığımız yeri önemsemeyerek geçen yıllar. 
Sokak lambası yanmadan, akşam ezanı okunmadan eve gireni döverler mi dedi acaba birisi bize? Bu yazılı olmayan kuralı tüm çocuklar bilirdi ve kimse bozmazdı. Yaz kış, fark etmezdi ezan bizim eve dön anonsu gibiydi, onu biliyorum.
Çok olmayan şeyler, değerlidir. Hala da öyledir.
Ama, asgari şeylerin de yok olması, kıt olması bile söz konusuydu o yıllar. Güzeldi be!.. Hem de çok güzel. 
Değer biliniyordu... İnsanın da, yediğin ekmeğin de... Hepsinin ayrı bir değeri vardı. Şimdi  ne oldu? Çok mu bolluk oldu da; ‘bulduk da bunadık?’ Bolluktan ziyade, kolay ulaşılabilir oldu her şey. E kolay ulaşınca da, değer meğer kalmadı. Nasılsa ulaşmak kolay ve zahmetsiz. 

Haberin Devamı

ZOR OLAN GÜZELDİR
Zor ulaşılan şeylerin daha tatlı olduğunu gördüm, deneyimledim. Deneyimlemeye de devam ediyorum. Zor olan bir şeyi daha başardı Antalya Tanıtım Vakfı bünyesindeki Antalya Kongre Bürosu. Geçen hafta, sizlerle paylaşmıştım. İstanbul’da dokuzuncusu düzenlenen ACE of MICE Fuarı’nda Antalya yerini aldı. Sekiz otel, iki belediye kongre merkezi, Antalya Havalimanı ve Antalya’mızın havayolu yüzleri olan iki havayolu şirketimiz ile ordaydık. 

Verimli bir fuar geçirdik elbette dünyadaki kısıtlamalar ve savaş her şeye olduğundan daha fazla bu sektöre de vurgununu yaptı. Ama her kriz bizlere bir olmayı, birbirimize kenetlenmeyi öğretti. 

Fuar bünyesinde, ikinci gün, ‘sürdürülebilir destinasyon’ paneli ile Antalya’yı ve kimselerin bilmediği bir çok şeyi konuştuk, anlattık. 
Ben bile, (bile diyorum, çünkü doğma büyüme buralıyım) bu kente dair bir sürü şeyi bilmediğimi fark ediyorum. 
Ne güzel özelliklerimiz var ve gün ışığına çıkartmamışız. 

Haberin Devamı

GURUR ZAMANI
Hep gururlanıyorum, hep koltuklarım kabarıyor Antalya ve Antalya’ya dair anlatılan iyi ve gelişime açık şeylerden.
Sürmesi için, hatta gelişerek sürmesi için kafa yoran bir gönüllü ordusu ile gittik İstanbul’a. Ve gönlümüze göre de oldu. 
Şimdi sırada, tüm dünyadaki toplantı ve eğlence sektörünün profesyonellerinin geldiği IMEX Frankfurt var. Üç gün sürecek bu fuarda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye standında olacağız ve Antalya’yı anlatacağız. 
Sahip olduğu kapasiteyi, bir açık hava müzesi oluşunu ve sürdürülebilir destinasyon oluşunu.
Çalışmaya ve çabalamaya devam.

Sevgiyle Kalınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!