‘Sit’ alanı çöplük oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Sit’ alanı çöplük oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 11:01

Tarım ve turizm kenti Antalya’nın en büyük doğal gölü ve içme suyu kaynağı Kırkgöz’deki kirlilik görenleri hayrete düşürdü. Duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye saçılan atıklar, birinci derece doğal sit alanı ilan edilen göl üzerinde kalın bir tortu oluşturdu.

Haberin Devamı

İÇME SUYUMUZ ZEHİRLENİYOR

ANTALYA’nın içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan birinci derece doğal sit alanı Kırkgöz Gölü, ilgisizlik, denetimsizlik ve bilinçsizlik nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü. Piknikçilerin bıraktığı çöpler Kırkgöz Gölü yüzeyini kaplarken, sorumsuzluğu bir adım daha öteye götürenler araçlarını gölün hemen kıyısında yıkamaktan çekinmiyor.

TEPKİ PAYLAŞIMLARI
Kırkgöz Gölü’nün içler acısı durumuna tepki gösteren vatandaşlar çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarından yayınlıyor. Yaşananların tanığı olarak Hürriyet muhabirine konuşan Metin Sarı, “Bunun adı resmen doğa katliamı. Çöp atmayı geçtim, gölün kenarında sabunlu suyla araba yıkıyorlar” dedi.

ATEŞ YAKIYORLAR
Bölgede resmi piknik alanının bulunmadığına dikkat çeken DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Suyu gören kilimi serip oturuyor. Ancak iş oturmakla da kalmıyor. Piknik yapılıyor, ateş yakılıyor. Burada yangın çıkmasından endişe ediyoruz. Vatandaşımızdan daha duyarlı davranmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DUYARLI OLACAĞIZ
Zaman zaman bölgede temizlik çalışması yapıldığını kaydeden Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Murat Özdemir, şöyle dedi: “Biz burada daha önce temizlik kampanyaları düzenledik. Ancak yetkimiz olmadığı gerekçesiyle hakkımızda soruşturma açıldı. Biz yine de duyarlı olmaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!