'Şiddet görüyorum diyen kadın delil aranmaksızın korunmaya alınıyor'

Güncelleme Tarihi:

Şiddet görüyorum diyen kadın delil aranmaksızın korunmaya alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 13:30

'Şiddet görüyorum diyen kadın delil aranmaksızın korunmaya alınıyor'

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AİLE ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, şiddete uğradığı iddiasıyla gelen kadına herhangi bir delil veya ispat gerekmeksizin, kendisine her türlü korunma ve bakım tedbirinin sağlandığını söyledi.
Antalya İş Kadınları Derneği'nin (ANTİKAD) 4. olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan ve iş kadınlarının katılımıyla yapıldı. Akra Barut Otel'deki toplantının ev sahipliğini, dernek başkanı Leman Sedef Tuna yaptı. ANTİKAD Başkanı Tuna'nın yaptığı açılış konuşması ile başlayan toplantı, Abdullah Çalışkan'ın bilgilendirme konuşması ile sürdü. Kurumunun çalışmaları, görev ve yetki alanı ile Antalya ve ilçelerinde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi veren Çalışkan, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün kamuoyunda ne yaptığı halen bilinmiyor. Antalya spesifik bir şehir, bu da pek çok sorunu beraberinde getiriyor. En başta göç. 2 milyon 500 bine yakın bir nüfusu barındırıyor. Bizimse yaklaşık 700 personelimiz var. Tüm bu nüfusa yetmeye çalışıyoruz" dedi.
Kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit ve gazilerle ilgili çalışma yaptıklarını belirten Çalışkan, çalışma gruplarını anlattı. Kadın ve çocuk üzerine yapılan çalışmalara dikkat çeken Çalışkan, “Kadına şiddet, toplumun maalesef zaman zaman gündemini yoğun olarak işgal eden önemli bir gerçeğimiz. Kadınlar bize daha çok şiddet mağduru olarak müracaat etmiyor. Kadınlar bize daha çok barınma, ekonomik ihtiyaçlardan dolayı müracaat ediyor" dedi.
Antalya'da Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi bulunduğunu da aktaran Çalışkan, “Sadece şiddet mağduru kadınların ilk elden, doğrudan ulaşabilmeleri için kurulmuş bir birim. Şiddete uğradığı iddiasıyla bize gelen kadına herhangi bir delil veya ispat gerekmeksizin, kendisine her türlü korunma ve bakım tedbiri sağlanıyor. Antalya'da merkezde 2 tane, Alanya'da 1 tane kadın konuk merkezi bulunuyor. Kadınlarımızı burada 6 ay misafir ediyoruz. Ekonomik temeli olan sorunları öncelikle çözerek, kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştırıyoruz" diye konuştu.
ANTALYA'DA 37 ÇOCUK EVİ
Çocuklarla ilgili yapılan çalışmaların da Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından takip edildiğini vurgulayan Çalışkan, Antalya'nın farklı mahallelerine yayılmış 37 çocuk evi olduğunu söyledi. Yurtlardaki koğuş sistemi eşliğinde yapılan rehabilitasyon çalışmalarında olumlu sonuçlar alınmadığını kaydeden Çalışkan, sözlerine şöyle devam etti:
“Kısa bir süre önce çocuk evleri projesine geçtik. Her çocuğumuzun bir evi, bir adresi, bir odası, yatağı ve kitaplığı var. Çocuklarımızın kısacası bir ailesi var. En büyük eksikliği olan duyguyu hissediyor. Her evimizde 3 bakıcı annemiz vardiyalı çalışıyor. Çocuklar bu sistemden çok mutlu. Henüz oradan reşit olup ayrılan bir çocuğumuz yok, ama çocuklarımızı bu şekilde kazandık. Antalya'da 350 çocuk kurum bakımında."
ENGELLİ, YAŞLI ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN YOĞUN ÇALIŞIYORUZ
Kurum olarak engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınları için de çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü sözlerine ekleyen Çalışkan, “Şehrimizde kayıtlarımıza giren 20 bin civarında engelli var. 10 bin 500 ağır engelli statüsünde. Her ay kendilerine ciddi oranlarda yardım yapıyoruz. Engelli bireylerimiz için kamu kurumları, alışveriş merkezleri, okulların engellilere açılması ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Ulaşım sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda Antalya'da 816 toplu taşıma aracı var. Engelli ve yaşlılarımızın herhangi bir dirençle karşılaşmamasını istediğimiz için aylık 750 TL gibi bir ücret ödeyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!