Serik'te Milli Birlik Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Serikte Milli Birlik Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 12:54

Serik'te Milli Birlik Yürüyüşü

Haberin Devamı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.
Serik Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Gedik kavşağında Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş mehter takımı eşliğinde Çınaraltı Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan vekili Yusuf Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan ve daire müdürleri de yer aldı.
Mehteran-ı Serik ekibinin gösterisinin ardından Kaymakam Haluk Şimşek konuşma yaptı. Kaymakam Şimşek, "2 yıl önce darbe girişimi olduğunu öğrenen halkımız demokrasiye sahip çıktı, sokağa döküldü. Cumhuriyet kurulduktan sonra Türk halkı tarafından ilk defa demokrasiye sahip çıkma girişimiydi bu. Bu yüzden çok önemlidir. 1960 ve 1980'de de bunlar olabilirdi ama o zaman yapamadık ama bunu 15 Temmuz gecesi yaptık. Türk halkı demokrasisine sahip çıktı. En birinci özellik buydu ama bunun bir bedeli vardı. 251 şehit verildi. Resmi kıyafet giymiş hainler halka silah sıktı. Bir daha böyle bir oluşum gerçekleşmemesi için bir duruş sergilenmeli. FETÖ benzeri yapılanmalardan uzak durulmalıdır. Hepimiz bu durumlara düşmemek için bilinçli olmalıyız. Halkımız vatanına, bayrağına sahip çıktı" dedi. 
Programda Kuran tilaveti yapıldı ve ilahilerle şiirler okundu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!